Τετάρτη 11 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε στάση εργασίας, από το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, προχωρά σήμερα Τετάρτη το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Καλεί σε κινητοποίηση στις 9 π.μ. στον Σύνδεσμο Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων και στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας. Στην κινητοποίηση καλούν επίσης οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών - Τεχνικών.

ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα στάση εργασίας (9 π.μ. - 11 π.μ.) θα πραγματοποιήσουν αύριο Πέμπτη οι απολυμένοι και μη συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, με βασικό αίτημα τη μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθούν συγκέντρωση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 9.30 π.μ. και πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Η απόφαση για τη νέα κινητοποίηση πάρθηκε κατά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν στις 5/7 οι απολυμένοι και μη συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, έχοντας στο πλευρό τους τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων νομού Θεσσαλονίκης.

«ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ»: Σε νέα Γενική Συνέλευση, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας τους εργαζόμενους της «Γεωανάλυσης ΑΕ». Είχαν προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη επιτυχημένη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, με απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης. Στην αυριανή συνέλευση θα συζητηθεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων για την ανάκληση τεσσάρων απολύσεων εργαζομένων, ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και για τη διεκδίκηση υπογραφής επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ