Τρίτη 3 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Δίωρες στάσεις εργασίας έχει προκηρύξει για σήμερα το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στο δήμο Χαλανδρίου και στα έργα ανακαίνισης του Αστέρα Βουλιαγμένης. Η στάση εργασίας στο δήμο Χαλανδρίου (8 - 10 π.μ.) γίνεται από τους εργαζόμενους στα 8μηνα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, διεκδικώντας μέτρα ατομικής προστασίας και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία. Στο εργοτάξιο του Αστέρα Βουλιαγμένης η στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) γίνεται για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων.

«STAFF SA»: Εμπαίζοντας τους εργαζόμενους που έχει απλήρωτους για πάνω από τρεις μήνες, η διεύθυνση της επιχείρησης «Staff SA» στη Λάρισα αποφάσισε να πληρώσει τις χρωστούμενες υπερωρίες με... κουπόνια σουπερμάρκετ! Την απαράδεκτη αυτή τακτική καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Λάρισας, καλώντας κάθε εργαζόμενο του κλάδου να προβληματιστεί με τις εξελίξεις και να οργανωθεί, να δραστηριοποιηθεί μέσα από το συνδικάτο του, απέναντι στα σχέδια των εργοδοτών.

«DIAMONT PRINT»: Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Diamont Print», με έδρα τη Μάνδρα Αττικής, εδώ και πολύ καιρό πληρώνονται με έναντι και οι καθυστερήσεις πληρωμών έχουν φτάσει περίπου στους 4 μήνες, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Το σωματείο αναφέρει μάλιστα ότι υπάρχουν και μία σειρά από άλλες καταγγελίες που πρόσφατα ελέγχθηκαν και διαπιστώθηκαν από την Επιθεώρηση Εργασίας. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου στη διοίκηση του εργοστασίου για σχέδιο αποπληρωμής των δεδουλευμένων, δεν έχει δοθεί λύση. Οι εργαζόμενοι, μαζί με τη Σωματειακή Επιτροπή, πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν πως αν μέχρι σήμερα δεν πληρωθούν έναν μισθό, θα προχωρήσουν άμεσα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ: Με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τον αγώνα οι 32 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Δράμας, που πετιούνται στην ανεργία μετά από 22 χρόνια δουλειάς. Μέσα από συνέλευσή τους αποφάσισαν αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 6/10, στη 1 μ.μ. Επίσης, ζητούν από την ΠΟΕΔΗΝ να τους στηρίξει να κλιμακώσουν τον αγώνα τους προκηρύσσοντας 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απαιτούν να μη γίνει καμία απόλυση. Ολες οι καθαρίστριες, τραπεζοκόμες, όλοι οι εργαζόμενοι στη φύλαξη και τις υπόλοιπες υπηρεσίες να παραμείνουν στα νοσοκομεία με μόνιμη σταθερή δουλειά, με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας με ανακοίνωσή του στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα του νοσοκομείου.

ΟΜΙΛΟΣ «ΝΗΡΕΑΣ» - ΕΥΒΟΙΑ: Αρχαιρεσίες ξεκίνησαν χτες στο Σωματείο Εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες του Ομίλου «Νηρέας» στην Εύβοια. Τις επόμενες μέρες οι εκλογές θα γίνουν ως εξής: Αύριο Τετάρτη, 12 μ. Κανατάδικα, 4 μ.μ. Γιάλτρα, 5 μ.μ. Ιστιαία. Την Παρασκευή 6/10, 1 μ.μ. Συσκευαστήριο Αλιβερίου, 5 μ.μ. Αλιβέρι στο Εργατικό Κέντρο. Τη Δευτέρα 9/10, 4 μ.μ. στη Λίμνη, 7 μ.μ. Χαλκίδα στο Εργατικό Κέντρο.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ