Παρασκευή 19 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΦΟΥΡΝΟΙ «ΒΕΝΕΤΗ»: Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα της αλυσίδας φούρνων «Βενέτη» στο Μενίδι (λεωφόρος Καραμανλή) προχωρούν σήμερα, Παρασκευή, στις 10 π.μ., το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, με αίτημα να παρθούν πίσω οι απολύσεις δύο εργαζομένων, μελών του Συνδικάτου. Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, οι δύο εργαζόμενοι μπήκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας μετά τη συμμετοχή τους στην απεργία της 1ης Μάη και τελικά απολύθηκαν με λίγες μέρες διαφορά, την περασμένη βδομάδα.

ΠΑΓΝΗ: Στάση εργασίας (7.30 - 10.30 π.μ.) για σήμερα στο τμήμα των Γραφείων Κίνησης και την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ) αποφάσισε το Σωματείο. Στις συναντήσεις που είχε το ΔΣ του Σωματείου με τις Διοικήσεις του νοσοκομείου και της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), δεν υπήρξε δέσμευση ούτε για άμεση στελέχωση του τμήματος των Γραφείων Κίνησης, ούτε για πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων της Παιδοψυχιατρικής. Επίσης, δεν υπήρξε δέσμευση για τη τη συνέχιση της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής μετά τις 16 Σεπτέμβρη που τελειώνει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΕΤΑΛΛΟ - ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Με όλα τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τη μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του «Κιολεΐδη» και τις κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη στη βιομηχανία «Λεβεντέρης» για την άρση της εκ περιτροπής εργασίας, ασχολήθηκε, αμέσως μετά τη συγκρότησή του σε Σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», που εκλέχτηκε στις πρόσφατες εκλογές. Τις επόμενες μέρες, η νέα Διοίκηση θα επισκεφτεί όλους τους χώρους δουλειάς για να ενημερώσει τους μεταλλεργάτες για το σχέδιο δράσης της.

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Απλήρωτοι για δύο μήνες είναι οι εργαζόμενοι στην ανασκαφή για την επέκταση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας που συνεχίζει την κοροϊδία των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο αντιμετωπίζουν ανά διαστήματα το πρόβλημα της απληρωσιάς, για το οποίο έχουν ξεκινήσει για ακόμα μια φορά επίσχεση εργασίας.

ΙΓΜΕ: Με ομόφωνη απόφαση οι εργαζόμενοι του πρώην ΙΓΜΕ, προγραμματίζουν στάση εργασίας σήμερα και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, απαιτώντας να εκδοθεί τώρα η ΚΥΑ για την επανασύσταση του Ινστιτούτου.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ - ΠΑΤΡΑ: Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση προχωρά το Σωματείο Συμβασιούχων Καθαριστών - Καθαριστριών Πάτρας, τη Δευτέρα στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας (3ος όροφος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ