Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών, με απόφαση του κλαδικού Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας, ενάντια στις ενέργειες του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που οδηγούν στην απόλυσή τους. Η συγκέντρωση έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Γραμματέας της όμως δε δεσμεύτηκε για την επίλυση του προβλήματος. Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος, επικαλούμενος τους αντεργατικούς νόμους, δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα των συμβάσεων και γι' αυτό δεν εγκρίνει το σχετικό κονδύλι για τη μισθοδοσία. Ετσι, οι 22 εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση και το Βρεφοκομείο (φιλοξενεί 180 παιδιά) με λουκέτο, αφού θα περάσει καιρός μέχρι να γίνουν νέες προσλήψεις.

ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ: Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Γάλακτος - Ποτών - Τροφίμων την Κυριακή 16 Νοέμβρη, στις 10.30 π.μ. στο ΕΚΑ. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου ανεξάρτητα από τη σχέσης εργασίας (εργολαβικοί, εποχικοί, ενοικιαζόμενοι) να πάρουν μέρος στη συνέλευση: «Να βάλουμε τους στόχους μπροστά στις εκλογές του Συνδικάτου, να συζητήσουμε πώς θα ενισχύσουμε το Συνδικάτο μας, τη δύναμή μας, ώστε με μεγαλύτερες δυνάμεις και πείσμα να δώσουμε τους αγώνες για τα δικαιώματά μας», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά του.

«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ»: Στάση εργασίας (12 το μεσημέρι - 2 μ.μ.) και κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Σισμανόγλειο» οργανώνουν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αμαλία Φλέμινγκ», Παίδων Πεντέλης και «Σισμανόγλειου». Τα σωματεία, με κύριο αίτημα να μην κλείσει το «Αμαλία Φλέμινγκ», αποφάσισαν ακόμα στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.) για αύριο και πορεία από το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» προς το «Σισμανόγλειο».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ