Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Ενας 46χρονος οικοδόμος έχασε τη ζωή του την Κυριακή, στη Μαζαρακιά Θεσπρωτίας, πέφτοντας από ταράτσα, την ώρα της δουλειάς.

«ΒΙΒΛΙΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ»: Κινητοποίηση διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής», σήμερα στις 10 π.μ., στα γραφεία της επιχείρησης στα Εξάρχεια (Φειδίου 18), με αφορμή την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Στην κινητοποίηση καλεί η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, η οποία καταγγέλλει ότι η διοίκηση έχει στα συρτάρια της αντεργατικά σχέδια, όπως μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία, απολύσεις.

«ΦΕΙΔΑΣ ΑΕ»: Απόφαση για 24ωρη απεργία την Πέμπτη και κινητοποίηση την ίδια μέρα στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), πήραν οι εργαζόμενοι της υποδηματοποιίας «Φειδάς ΑΕ». Την απεργία έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, μετά από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων. Την ώρα της κινητοποίησης είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Αμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, να σταματήσει η εκ περιτροπής εργασία κ.ά.

«ΜΙΝΕΡΒΑ»: Δίωρη στάση εργασίας έκαναν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Μινέρβα Ελαιουργική» αντιδρώντας στην απόφαση της εταιρείας να προσλάβει εργαζόμενους μέσω γραφείου ενοικίασης. Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, μετά από πρόταση της Πανελλήνιας Ενωσης Ελαιουργοσαπουνοποιών. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας πραγματοποιήθηκε νέα Γενική Συνέλευση, όπου αποφασίστηκε κλιμάκωση, αν η εταιρεία συνεχίσει στην ίδια τακτική. Η εταιρεία το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε μείωση του προσωπικού, και τώρα για να καλύψει τις ανάγκες της παραγωγής προχωράει σε ενοικίαση εργαζομένων.

ALPHA BANK: Νέο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» ανακοινώθηκε στον τραπεζικό κλάδο, αυτή τη φορά στην «Alpha Bank». Αν και το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι η μείωση του προσωπικού κατά 20% (2.000 - 2.200 σε σύνολο 11.000 εργαζομένων), κυρίως για όσους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης στα ειδικά ταμεία ή βρίσκονται κοντά στη θεμελίωση. Η ισχύς του προγράμματος ξεκίνησε χτες και λήγει στις 30 Σεπτέμβρη.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αλλη μια δίκη συνδικαλιστών στήνεται σήμερα, Τρίτη, στη Ζάκυνθο. Η δίωξη έγινε το Γενάρη του 2009 και αφορά τους Τάκη Στρούζα, πρόεδρο του ΕΚΖ, Δημήτρη Σούλη, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, και 21 ακόμα αγρότες, επειδή συμμετείχαν σε συγκέντρωση στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Το ΕΚ Ζακύνθου καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους του νησιού να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους συνδικαλιστές, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. στα δικαστήρια.

ΠΡΩΗΝ ΟΕΚ: Παναττική στάση εργασίας (12 το μεσημέρι έως λήξη του ωραρίου) πραγματοποιεί αύριο, Τετάρτη, ο Σύλλογος Υπαλλήλων πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Στο πλαίσιο της στάσης θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 12.30 μ.μ. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, παρότι ο ΟΕΚ καταργήθηκε (εντάχθηκε στον ΟΑΕΔ) οι εισφορές των εργαζομένων παρακρατούνται στο ακέραιο. Το 2013 πλήρωσαν εισφορές υπέρ ΟΕΚ και Εστίας, 213 εκατομμύρια ευρώ χωρίς όμως αυτά τα χρήματα να διοχετεύονται για να δοθεί στέγη στις εργατικές οικογένειες. Ακόμα αναφέρεται πως δεκάδες χιλιάδες δάνεια παραμένουν χωρίς δυνατότητα ρύθμισης.

ΒΥΡΩΝΑΣ: Σε συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους της περιοχής η Λαϊκή Επιτροπή Βύρωνα σήμερα, Τρίτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείου).

ΔΗΜΟΣΙΟ: Σήμερα γίνεται η εξ αναβολής δίκη του συνδικαλιστή Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση, τη μέρα ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ