Πέμπτη 12 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΥΠΟΙΚ: Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να βγει η απόφαση του Αρείου Πάγου για το αίτημα της κυβέρνησης να ακυρωθεί η απόφαση του Πρωτοδικείου, που επιβάλλει την προσωρινή επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Η προσφυγή της κυβέρνησης εκδικάστηκε την Τρίτη.

ΚΑΖΙΝΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Συνεχίζουν μέχρι και την Παρασκευή την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο Καζίνο Λουτρακίου, που διεκδικούν την υπογραφή σύμβασης χωρίς άλλες μειώσεις στους μισθούς. Την απόφαση πήραν οι εργαζόμενοι σε μαζική γενική συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης και παρά την προσπάθεια της πλειοψηφίας στο σωματείο να καλλιεργήσει κλίμα επιστροφής στη δουλειά, όπως ζητάει η εργοδοσία.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Αύριο, Παρασκευή, δικάζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Τάκης Στρούζας, με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Τη δίωξη προκάλεσε η μήνυση της επιχείρησης «LIDL», όταν στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας, τον Απρίλη του 2010, μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημά της, προκειμένου να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση τη μέρα της δίκης, στα δικαστήρια, στις 9 π.μ.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στο επάγγελμα -με την προσπάθεια επαναφοράς των εξετάσεων- καθώς και το Ασφαλιστικό, τα ΔΣ των Λογιστών Αθήνας και Πειραιά καλούν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ: Σήμερα, Πέμπτη, θα συνεχιστεί στην Πάτρα η δίκη για τους πυροβολισμούς εναντίον δεκάδων μεταναστών εργατών γης, στις 17 Απρίλη 2013, στη Νέα Μανωλάδα. Η δίκη διακόπηκε την Παρασκευή για διαδικαστικούς λόγους. Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα. Από τους πυροβολισμούς είχαν τραυματιστεί 28 αλλοδαποί εργάτες στις καλλιέργειες φράουλας, επειδή με δεκάδες άλλους συναδέλφους τους διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα περίπου έξι μηνών.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία απεργούν στις 18 Ιούνη, με αιχμή την αξιολόγηση. Διεκδικούν την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ