Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Με παρέμβαση της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων η επιχείρηση «Οδηγός Επιχειρήσεων» πήρε πίσω την απόλυση γραφίστριας που έγινε την επομένη της πανεργατικής απεργίας, στις 9 Απρίλη. Σύμφωνα με το σωματείο, η εργαζόμενη ήταν η μόνη στο χώρο δουλειάς όπου συμμετείχε στην απεργία και έγινε προσπάθεια να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Αντιπροσωπεία του σωματείου βρέθηκε άμεσα στο χώρο δουλειάς. Μετά την παρέμβαση, η διεύθυνση ακύρωσε την απόλυση και επανέφερε τη συναδέλφισσα στη θέση της.

WIND: Τους εργαζόμενους που έκαναν το βήμα, γράφτηκαν στο σωματείο και συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου στη «WIND» χαιρετίζει η «Ταξική Ενότητα», που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Στις εκλογές πήραν μέρος 225 εργαζόμενοι (από 241 το 2013). Η «Ταξική Ενότητα» έλαβε 47 ψήφους (από 42) και εξέλεξε 2 έδρες στο ΔΣ. Επίσης, επανεξέλεξε 1 αντιπρόσωπο στο ΕΚΑ, ενώ για πρώτη φορά εξέλεξε 1 αντιπρόσωπο στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Το ψηφοδέλτιο των «ανεξάρτητων», στο οποίο συμμετέχουν υποψήφιοι από διάφορους πολιτικούς χώρους, πήρε 168 (από 192) ψήφους και 9 έδρες στο ΔΣ, ενώ εξέλεξε 2 αντιπροσώπους στο ΕΚΑ και 1 στην ΟΙΥΕ.

ΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χρησιμοποιώντας διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια, η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί, επί 8 μήνες, να μην καταβάλει τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπως και των άλλων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, προκειμένου να πληρωθούν οι υπάλληλοι και οι λογαριασμοί για φως, τηλέφωνο, νερό. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από κρατήσεις που κάνει η κυβέρνηση από τους εργαζόμενους, υπέρ του πρώην Οργανισμού Εργατικής Εστίας, που έχει ενταχθεί στον ΟΑΕΔ. Απλήρωτοι παραμένουν για 8 μήνες και οι 3 εργαζόμενοι του ΕΚΛ. Το ΕΚΛ απαιτεί την άμεση εκταμίευση των χρωστούμενων και σημειώνει: «Το σχέδιό σας για να στραγγαλίσετε οικονομικά το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα περάσει».

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να παραχωρήσει και τη φύλαξη κτιρίου της σε ιδιώτες, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η διοίκηση της Περιφέρειας, αναφέρουν στην ανακοίνωση, «πιστή εδώ και χρόνια στο τσάκισμα της σταθερής και μόνιμης εργασίας, μέσα από τις στρατιές των συμβασιούχων που έχουν εργαστεί στην Περιφέρεια αλλά και προηγούμενα στις Νομαρχίες, έρχεται τώρα να προωθήσει την ιδιωτικοποίηση και άλλων υπηρεσιών της (...) με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που ψήφισαν οι Σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, παραχωρεί σε ιδιώτες και τη φύλαξη του κτιρίου της Συγγρού 15 -17, για 150.000 ευρώ». Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απαιτούν την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με πλήρη δικαιώματα, για την κάλυψη των αναγκών τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και σ' αυτόν της φύλαξης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ