Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 26 εργάτες σκοτώθηκαν μετά από κατάρρευση μιας υπό κατασκευή σιδηροδρομικής γέφυρας χτες στην Ινδία, στην πόλη Σαϊράνγκ του κρατιδίου Μιζοράμ. Υπήρχαν φόβοι για αύξηση των θυμάτων, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο για 40 άτομα που δούλευαν όταν κατέρρευσε η γέφυρα.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Οργισμένοι διαδηλωτές έκαναν χτες επιδρομή στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος Μπάαθ στη νότια συριακή επαρχία Σουέιντα, ενώ κάποιοι εξ αυτών έστησαν μπλόκα εμποδίζοντας την κίνηση οχημάτων σε οδική αρτηρία που συνδέει την επαρχία (στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Δρούζοι) με την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Αφορμή έδωσε η διαρκής επιδείνωση της οικονομικής κρίσης στη Συρία.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.--- Δυο βδομάδες μετά τις πολύνεκρες πυρκαγιές που ρήμαξαν το νησί Μάουι της Χαβάης, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν να καταμετρούν 1.100 αγνοούμενους, με βάση κατάλογο που καταρτίστηκε από το FBI, το οποίο ζητάει τη βοήθεια των συγγενών στις έρευνες. Οι πυρκαγιές αυτές, οι φονικότερες εδώ και έναν αιώνα στις ΗΠΑ, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 115 ανθρώπους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο προκαταρκτικό απολογισμό.

ΑΤΛΑΝΤΑ.-- Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί για λίγη ώρα σε φυλακή της κομητείας Φούλτον και στη συνέχεια να αποχωρήσει, αφού καταβάλει 200.000 δολάρια ως εγγύηση στις αρχές της πολιτείας Τζόρτζια, καθώς η εκεί εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του κατηγορίες για την προσπάθειά του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020. Οπως και οι άλλοι 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση αυτή, ο πρώην Πρόεδρος έχει διορία μέχρι αύριο το μεσημέρι να παρουσιαστεί στην εν λόγω φυλακή.

ΚΑΪΡΟ.-- Η σύγκρουση δύο τάνκερ που μετέφεραν πετρέλαιο και υγροποιημένο φυσικό αέριο στη διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο προκάλεσε χτες διακοπή της κίνησης, μετά από σοβαρά μηχανικά προβλήματα που εκδηλώθηκαν στο ένα από τα δύο τάνκερ αργά το βράδυ της Τρίτης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ