Παρασκευή 14 Γενάρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Την ίδρυση κοινής τράπεζας ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι των Συρίας και Ιράν, μετά τις επαφές που είχε στη Δαμασκό ο Ιρανός υπουργός Οδοποιίας και Αστικής Ανάπτυξης Ρ. Κασεμί. Η απόφαση για την ίδρυση κοινής τράπεζας ελήφθη κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και επί θεμάτων μετανάστευσης της Συρίας, Φ. Μικντάντ.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν χτες πως θα διενεργήσουν έρευνα για τον θάνατο του 80χρονου Παλαιστίνιου Ομάρ Ασαντ, πρώην μετανάστη στις ΗΠΑ και κάτοχο αμερικανικής υπηκοότητας, που βρέθηκε προχτές ξημερώματα νεκρός μετά τη σύλληψή του από Ισραηλινούς στρατιώτες στο χωριό του, κοντά στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Απεργία πραγματοποίησαν χτες χιλιάδες Ιρανοί εκπαιδευτικοί στην Τεχεράνη και στην πόλη Σιράζ, απαιτώντας μισθολογικές αυξήσεις και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ενας Σουδανός διαδηλωτής και ένας αστυνομικός έχασαν χτες τη ζωή τους στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, στη διάρκεια συγκρούσεων στο πλαίσιο νέας μαζικής διαδήλωσης κατά του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Συνελήφθη χτες βράδυ ο αρχηγός της ακροδεξιάς παραστρατιωτικής οργάνωσης «Oath Keepers» Στ. Ρόουντς και άλλα 10 στελέχη της, με την κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης κατά τα περσινά έκτροπα στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του πρώην Προέδρου Ντ. Τραμπ. Νωρίτερα, η γερουσιαστής των Δημοκρατικών Κίρστεν Σίνεμα έβαλε «πάγο» στην εκλογική «μεταρρύθμιση» που προωθεί το κόμμα της - σε αντιπαράθεση με μέτρα που προωθούν σε πολιτείες οι Ρεπουμπλικάνοι - ανακοινώνοντας ότι διαφωνεί με την τακτική που αυτό ακολουθεί.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες έπεσαν χτες βράδυ κοντά στο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας γυναίκας και ενός κοριτσιού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ