Τρίτη 27 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Ολοκληρώθηκε την Κυριακή η πρώτη φάση των βουλευτικών εκλογών σε 14 περιφέρειες της Αιγύπτου. Κλήθηκαν να ψηφίσουν περίπου 63 εκατ. ψηφοφόροι (σε πληθυσμό 100 εκατομμυρίων ατόμων), προκειμένου να αναδείξουν τους 568 από τους 596 βουλευτές της Κάτω Βουλής. Η επόμενη φάση των βουλευτικών εκλογών θα καλύψει άλλες 13 περιφέρειες της Αιγύπτου και θα διεξαχθεί μεταξύ 7 και 8 Νοέμβρη.

ΝΤΟΧΑ - ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κατάρ και Αυστραλίας προκάλεσε πρωτοφανές περιστατικό στο αεροδρόμιο Χαμάντ της Ντόχα. Αυστραλέζες επιβάτιδες σε πτήση προς Σίδνεϊ υποχρεώθηκαν να αποβιβαστούν και υποβλήθηκαν σε γυναικολογική εξέταση μετά την ανακάλυψη νεογέννητου βρέφους που είχε εγκαταλειφθεί σε τουαλέτα του αεροδρομίου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στη Σελήνη υπάρχουν πολλές μικρές και μεγάλες, μόνιμες «παγίδες νερού», όπου το νερό μπορεί να παγιδευτεί σταθερά, και οι οποίες καλύπτουν μια συνολική έκταση έως 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανακοίνωσαν χτες το απόγευμα αξιωματούχοι της NASA.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Επτά άτομα, ύποπτοι για απόπειρα πειρατείας κρατούνται και ανακρίνονται από τις βρετανικές αρχές, μετά τη σύλληψή τους από ειδικές δυνάμεις του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού στο ελληνικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο «Nave Andromeda», έξω από τη Νήσο Γουάιτ, στη Μάγχη. Ο καπετάνιος του σκάφους είχε καταγγείλει στις αρχές απόπειρα πειρατείας από επτά λαθρεπιβάτες.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους εξαιτίας του περάσματος ενός τυφώνα που σάρωσε τις Φιλιππίνες, πλημμυρίζοντας χωριά και γεωργικές εκτάσεις, ανέφεραν σήμερα οι αρχές. Συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 130 χιλιομέτρων την ώρα, ο τυφώνας «Μολάβε» έφτασε στο νότιο νησί Λούζον την Κυριακή, πριν συνεχίσει δυτικά, σαρώνοντας ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε το συμβούλιο διαχείρισης και μείωσης κινδύνων και φυσικών καταστροφών, χωρίς να αναφέρει θανάτους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ