Τρίτη 15 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΓΚΥΡΑ.-- Ενας εργαζόμενος της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου σκοτώθηκε την Κυριακή και ένας άλλος τραυματίστηκε χτες στη διάρκεια επίθεσης εναντίον οχήματος της οργάνωσης στη Βόρεια Συρία. Η ένοπλη επίθεση, οι δράστες της οποίας δεν έχουν προσδιοριστεί, πραγματοποιήθηκε κοντά στην Αλ-Μπαμπ, μια συριακή πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο φιλοτουρκικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Τρεις Λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από επίθεση ενόπλων, πιθανώς τζιχαντιστών του Χάλεντ Τελάουι που σχετίζεται με το «Ισλαμικό Κράτος» και καταζητείται για τρομοκρατία. Η επίθεση έγινε κοντά στην πόλη Μίνιε του βορείου Λιβάνου την Κυριακή.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Ενοπλος πυροβόλησε και τραυμάτισε το βράδυ του Σαββάτου σοβαρά δύο αστυνομικούς από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Αντζελες (LASD), καθώς εκείνοι κάθονταν στο περιπολικό. Σε βίντεο από κάμερα του περιπολικού καταγράφεται ο δράστης να πλησιάζει πεζός το σταθμευμένο όχημα και να πυροβολεί από το παράθυρο του συνοδηγού του περιπολικού με ένα περίστροφο και μετά να τρέπεται σε φυγή.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Η ΕΕ καταδίκασε χτες την εκτέλεση του νεαρού Ιρανού παλαιστή Ναβίντ Αφκαρί το περασμένο Σάββατο, που του επιβλήθηκε η θανατική ποινή για το φόνο ενός φρουρού ασφαλείας στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2018.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.-- Ανακοινώθηκαν χτες τα επίσημα αποτελέσματα από τις εκλογές της 30ής Αυγούστου στο Μαυροβούνιο. Το κόμμα DPS του Προέδρου Μίλο Τζουκάνοβιτς εξέλεξε 30 βουλευτές, ο αντιπολιτευόμενος «Συνασπισμός για το Μέλλον του Μαυροβουνίου» 27 βουλευτές, το εκλογικό μπλοκ «Η Ειρήνη είναι το Εθνος μας» άλλους 10 και η πλατφόρμα «Μαύρο και Λευκό» τέσσερις βουλευτές. Οι Σοσιαλδημοκράτες και το «Βοσνιακό Κόμμα» εξέλεξαν από τρεις στην 81μελή βουλή του Μαυροβουνίου. Τέλος, από έναν βουλευτή εξέλεξαν τα κόμματα της αλβανικής μειονότητας λίστα «Νικ Γκτζελοσάι - Γκέντσι Νιμανμπέγκου» και «Παμψηφεί».

ΝΤΟΝΤΟΜΑ.-- Πυρκαγιά σε κοιτώνα οικοτροφείου στην πόλη Καγκέρα της βορειοδυτικής Τανζανίας προκάλεσε το θάνατο 10 μαθητών και τον τραυματισμό άλλων 7, που νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα σε νοσοκομείο της περιοχής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ