Τρίτη 26 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών από τη Βόρεια Κορέα, το Τσαντ, τη Βενεζουέλα, τη Συρία, τη Σομαλία, την Υεμένη και τη Λιβύη απαγορεύει από τις 18 Οκτώβρη ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε το Σαββατοκύριακο. Από τη λίστα αυτών των χωρών αφαιρέθηκε το Σουδάν και προστέθηκε η Βενεζουέλα. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μ. Τζ. Ζαρίφ σχολίασε ότι η νέα αντιμεταναστευτική διάταξη που αφορά τη χώρα του κάνει τη δήθεν «συμπάθεια» του Τραμπ για τους Ιρανούς «να φαντάζει όλο και πιο ρηχή, έπειτα από αυτή τη νέα και ακόμα πιο προσβλητική ταξιδιωτική απαγόρευση».

ΤΟΚΙΟ.-- Τη διενέργεια πρόωρων εκλογών ανακοίνωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, ζητώντας «ισχυρή εντολή» για να προχωρήσει σε νέες «μεταρρυθμίσεις» που προϋποθέτουν αύξηση φόρων, αλλά και σε ενισχυμένα μέτρα υπέρ της «εθνικής ασφάλειας», που συνδέει και με τις εξελίξεις στην Κορεατική Χερσόνησο.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.-- Στο Ισραήλ επέστρεψε ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, επιτετραμμένος του Προέδρου των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή, επιδιώκοντας να συνεχίσει τις προσπάθειες για επανέναρξη των ισραηλινοπαλαιστινιακών «ειρηνευτικών» διαπραγματεύσεων, μετά τις συναντήσεις που είχε την περασμένη βδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ, στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Επίθεση σε απόρρητες πληροφορίες και τράπεζες δεδομένων της πολυεθνικής εταιρείας ορκωτών ελεγκτών «Deloitte» πραγματοποίησαν χάκερ τον περασμένο Μάρτη αλλά και πέρυσι το φθινόπωρο, ανέφερε χτεσινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Guardian».

ΣΑΝ ΧΟΥΑΝ.-- Δραματική παραμένει η κατάσταση στην υπερπόντια κτήση των ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας «Μαρία» στο σύστημα ηλεκτροδότησης και σε υποδομές της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ