Τρίτη 4 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Ενα τουριστικό λεωφορείο, όπου επέβαιναν 46 ηλικιωμένοι άνθρωποι και δύο οδηγοί, απανθρακώθηκε χτες μετά από τροχαίο δυστύχημα στα σύνορα Βαυαρίας - Θουριγγίας. Το τουριστικό λεωφορείο βρέθηκε σε μποτιλιάρισμα και έπεσε πάνω σε νταλίκα που προηγούνταν. Σύμφωνα με την αστυνομία, 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ορισμένοι είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι χτες το απόγευμα είχαν βρεθεί 11 πτώματα, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μπορούσε να διακριθεί μόνο η χαλύβδινη δομή του λεωφορείου.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Δύο πλοία με σημαία Χονγκ Κονγκ συγκρούστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στο στενό Πα - ντε - Καλαί (μεταξύ Βρετανίας - Γαλλίας). Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε 38.000 τόνους βενζίνης και ένα φορτηγό πλοίο μήκους 220 μέτρων. Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση δεν υπήρξαν τραυματίες και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση, τουλάχιστον αρχικά.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Μια επιβατική αμαξοστοιχία της «Amtrak» με 267 επιβάτες εκτροχιάστηκε την Κυριακή το μεσημέρι κοντά στο Πιούτζετ Σάουντ, στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί τραυματισμοί, αλλά δεν αναφέρονται άνθρωποι που κινδύνευσαν. Τα αίτια του ατυχήματος ερευνώνται.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 35 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη αγωγού φυσικού αερίου στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουιτζού της Κίνας. Τον αγωγό διαχειρίζεται ο κρατικός κολοσσός CNPC και φαίνεται ότι είχε παρουσιάσει διαρροή μετά από πρόσφατη κατολίσθηση, που του προκάλεσε βλάβη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ