Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Δάνειο, ύψους 30.000.000 ευρώ αποφάσισε να χορηγήσει στον διαχειριστή του κοσσοβάρικου συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (KOSTT) η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

ΑΛΓΕΡΙ.-- Περίπου 200 Αλγερινοί αστυνομικοί συνέχισαν χτες για δεύτερη μέρα την καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, απαιτώντας την ικανοποίηση μισθολογικών αιτημάτων. Διαμαρτύρονται, επίσης, για επιθέσεις σε συναδέλφους τους και την πολιτική υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας στις αστυνομικές δυνάμεις.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Σλοβενική Βουλή αποφάσισε να αφαιρέσει τη βουλευτική ιδιότητα από τον πρώην πρωθυπουργό, αρχηγό του ισχυρότερου αντιπολιτευόμενου κόμματος, του Σλοβένικου Δημοκρατικού Κόμματος, (SDS) Γιάνεζ Γιάνσα, ο οποίος εκτίει διετή ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο διαφθοράς «Patria».

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε συγκρούσεις που μαίνονται στη Βεγγάζη μεταξύ στρατιωτών και ισλαμιστών ενόπλων που ελέγχουν την πόλη. Προχτές, οι δυνάμεις του ε.α. στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, τους οποίους υποστηρίζει ο στρατός, ανακοίνωσαν ότι πήραν τον έλεγχο του αρχηγείου της «Ταξιαρχίας της 17ης Φεβρουαρίου», που βρίσκεται στα ανατολικά περίχωρα της πόλης.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Η αυτοκινητοβιομηχανία Chrysler Group ανακοίνωσε ότι ανακαλεί παγκοσμίως περισσότερα από 900.000 οχήματα, εξαιτίας προβλημάτων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Τα προβληματικά οχήματα κατασκευάστηκαν από το 2011 έως το 2014 και είναι εξοπλισμένα με κινητήρα 3,6 λίτρων και εναλλακτήρες 160 amp, καθώς υπάρχει κίνδυνος ξαφνικής βλάβης του εναλλακτήρα που ενδέχεται να προκαλέσει πυρκαγιά ή την ακινητοποίηση του οχήματος. Στα μοντέλα που αφορά η ανάκληση περιλαμβάνονται τα Chrysler 300 sedan, Dodge Challenger Charger, Dodge Durango και Jeep Grand Cherokee.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Τουλάχιστον 24 αλλοδαποί ορειβάτες και Νεπαλέζοι οδηγοί σκοτώθηκαν μετά από ισχυρή χιονοθύελλα που έπληξε προχτές το κομμάτι των Ιμαλαΐων που βρίσκεται στο Νεπάλ. Σύμφωνα με την Ενωση οργανώσεων πεζοπορίας του Νεπάλ αγνοούνται τουλάχιστον 85 άνθρωποι. Μέλη πεζοπορικών ενώσεων έκαναν λόγο για «ένα από τα χειρότερα ορειβατικά δυστυχήματα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ