Τρίτη 27 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ

ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ο Μέφτα Μπουζίντ, Λίβυος δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της 15ήμερης εφημερίδας «Μπουρνίεκ», που επέκρινε συχνά ακραίους και πιο μετριοπαθείς ισλαμιστές που ελέγχουν το Γενικό Κογκρέσο, δολοφονήθηκε χτες στη Βεγγάζη. Σύμφωνα με την εφημερίδα «αλ Ουάσατ», οι άγνωστοι δράστες της δολοφονίας πυροβόλησαν επανειλημμένα εναντίον του δημοσιογράφου, ο οποίος σκοτώθηκε επιτόπου. Δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις. Την Κυριακή, το «Γενικό Κογκρέσο» είχε εγκρίνει μία ισλαμική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αχμέντ Μάιτεγκ, παρά το γεγονός πως είναι σε εξέλιξη εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον ισλαμιστών από τον ε.α. στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ (ή Χίφτερ), ο οποίος αποθεώθηκε την ίδια μέρα από χιλιάδες κατοίκους της λιβυκής πρωτεύουσας και άλλων πόλεων της χώρας που διαδήλωσαν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό του και στην επιχείρησή του έναντι ισλαμιστών εξτρεμιστών.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε χτες τη σύλληψη τεσσάρων Ισραηλινών ε.α. στρατιωτικών διοικητών που δικάστηκαν ερήμην για το θάνατο εννιά ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος «MV Mavi Marmara» και στο οποίο επιτέθηκαν το 2010 ισραηλινές δυνάμεις επειδή το σκάφος (που αποτελούσε μέρος του στολίσκου «Ελευθερώστε τη Γάζα») επιχείρησε να σπάσει τον απάνθρωπο ισραηλινό αποκλεισμό στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν έπειτα από τη μόλυνσή τους με ιογενή αιμορραγικό πυρετό στη Σιέρα Λεόνε, με συμπτώματα παρόμοια του Εμπολα.

ΕΛΣΙΝΚΙ.-- Οι φιλανδικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός ζεύγους ακροδεξιών για το σχεδιασμό επίθεσης στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας στη διάρκεια της οποίας σκόπευαν να δολοφονήσουν δεκάδες άτομα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η κυβέρνηση της Σερβίας όρισε χτες τον μέχρι πρότινος σύμβουλο του προέδρου της χώρας για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Μάρκο Τζούριτς, διευθυντή του γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο. Ο Τζούριτς συντόνισε την προετοιμασία της επίσημης πλατφόρμας για τις διαπραγματεύσεις Βελιγραδίου - Πρίστινας το 2012.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ