Τρίτη 11 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Πέτυχαν επανασύνδεση ρεύματος σε οικογένειες ανέργων

Μετά από δυναμική παρέμβαση της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, την περασμένη βδομάδα, η διοίκηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε σχετικά ευνοϊκό διακανονισμό για τρεις λαϊκές οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, να πετύχει την επανασύνδεση στο ρεύμα σε δύο από αυτές και να αναστείλει τη διακοπή στην τρίτη. Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας ξεκαθάρισε στη διοίκηση της ΔΕΗ ότι ακόμα κι αυτός ο διακανονισμός δεν ανταποκρίνεται στην οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι άνεργοι εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, καθώς αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης. Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει πως «θα σταθεί αλληλέγγυα και δε θα επιτρέψει να διακοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι ανέργου ή όσων αδυνατούν να πληρώσουν γιατί είναι απλήρωτοι από τις δουλειές τους ή μειώθηκαν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις».

Η Λαϊκή Επιτροπή Τούμπας Θεσσαλονίκης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δ΄Δημοτικής Κοινότητας στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας, που οργανώνει σήμερα Τρίτη στις 7.30 μ.μ., αντιδρώντας στο νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, το νέο φορομπηχτικό μέτρο που σχεδιάζει να επιβάλει από τις αρχές του 2014 ο δήμος Θεσσαλονίκης σε κεντρικούς δρόμους όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί το λαό να συμμετάσχει μαζικά και να απαιτήσει: Καμιά δημοτική υπηρεσία να μην εκχωρηθεί σε ιδιώτες. Κανένας δημόσιος χώρος να μη μετατραπεί σε ενοικιαζόμενο (ούτε από ιδιώτη - ούτε από τον Δήμο). Δημιουργία δωρεάν χώρων στάθμευσης. Δημόσιες σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες, δωρεάν για άνεργους, φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ, δωρεάν για όλους κατά τις ώρες προσέλευσης στους τόπους δουλειάς και με φθηνό αντίτιμο για τις υπόλοιπες ώρες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ