Τρίτη 13 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΑΣ
Κινητοποίηση για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων

Δραστηριότητες και σε άλλες γειτονιές και περιοχές της χώρας

Από την κινητοποίηση χτες στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας
Από την κινητοποίηση χτες στον ΗΣΑΠ Καλλιθέας
Κινητοποίηση στον ηλεκτρικό σταθμό της Καλλιθέας, πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Ανέργων της περιοχής, της Επιτροπής Αγώνα Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου, με ζήτημα αιχμής δωρεάν και απεριόριστες διαδρομές για τους ανέργους, σε όλα τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι συγκεντρωμένοι μοίρασαν υλικό με τα άμεσα αιτήματα των ανέργων και συνομίλησαν με τον κόσμο που βρέθηκε εκείνη την ώρα στο σταθμό για την ανάγκη κοινής δράσης, ώστε όλοι οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι τις πρώτες πρωινές ώρες, οι μαθητές και οι συνταξιούχοι να μπορούν να μεταφέρονται με όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς δωρεάν χωρίς να επιβαρύνονται και με το κόστος του εισιτηρίου στις πλάτες τους.

Σήμερα στις 8 το πρωί, οι Λαϊκές Επιτροπές Νότιου Τομέα Αθήνας θα κάνουν κινητοποίηση στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών στο Μπραχάμι, για το ίδιο θέμα.

Στη Λάρισα

Κινητοποίηση στο δημαρχείο Λάρισας, οργάνωσε μαζί με το Σύλλογο Γυναικών της ΟΓΕ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Λαϊκή Επιτροπή της συνοικίας Νεάπολη - Λιβαδάκι, όπου απαίτησε από το δήμο να πάρει στον παιδικό σταθμό το παιδί μιας οικογένειας, της οποίας η μητέρα εργάζεται με 4ωρη απασχόληση και ο πατέρας αυτή τη στιγμή είναι άνεργος.

Η απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν ότι θα εξετάσουν το αίτημα, θέτοντας ως βασικό κριτήριο το εισόδημα της οικογένειας κι αδιαφορώντας αν αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι.

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, ότι με πρόσχημα τα κριτήρια, προσπαθεί να αποκρύψει τις σημαντικές ευθύνες της σε ελλείψεις υποδομών και προσωπικού που υπάρχουν στο νομό της Λάρισας, ζητώντας την να σταματήσει να βλέπει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών σαν εμπόρευμα και να διεκδικήσει άμεσα χρηματοδότηση.

Αύριο Τετάρτη, στις 10 π.μ., καλεί σε νέα κινητοποίηση στο δημαρχείο.

Σημερινές κινητοποιήσεις
  • Εξόρμηση στο τοπικό κατάστημα της Εφορίας, διοργανώνει σήμερα στις 8 π.μ, Λαϊκή Επιτροπή Αιγάλεω. Στις 10.30 διοργανώνει εξόρμηση και στο κατάστημα της ΔΕΗ.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμαριά, σήμερα στις 9 το πρωί, προγραμματίζουν οι Λαϊκές Επιτροπές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Απαιτούν να γίνεται αποδεκτή από τη ΔΕΗ η αποπληρωμή του λογαριασμού χωρίς το χαράτσι και να μην προχωρήσει σε διακοπή του ρεύματος σε οικογένειες μακροχρόνια ανέργων, σε άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, κ.λπ.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ