Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΓΕΤΟ: Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της Αχαΐας μετά την καταστροφή της παραγωγής τους από τον τελευταίο παγετό.

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στη Δυτική Αχαΐα με τους παραγωγούς φθινοπωρινής πατάτας. Ο ΕΛΓΑ θεωρεί πως είναι πλέον εκτός καλλιεργητικής περιόδου και δε δικαιούνται καμιά αποζημίωση, γι' αυτό χρειάζεται άμεσα να δοθεί από το υπουργείο παράταση. Μ' αυτόν τον τρόπο είχε λυθεί το ζήτημα και στο παρελθόν.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Θα δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες χωρίς περικοπές και για το σύνολο τη ζημιάς που υπέστησαν;
  • Τι θα κάνει με τους παραγωγούς πατάτας που ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει;

ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα κτίρια των σχολείων της Ναυπάκτου δεν είναι παροδικό αλλά μόνιμο πρόβλημα, αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων στο ζήτημα της Παιδείας. Η κατάσταση αυτή έχει φτάσει σε επικίνδυνο σημείο στο ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ Ναυπάκτου, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι διαπιστωμένο εδώ και χρόνια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιάννης Πρωτούλης και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Ποια άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να λυθεί το κτιριακό πρόβλημα των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, αλλά και γενικότερα των σχολείων στη Ναύπακτο;
  • Πότε θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια Παιδεία έτσι ώστε να φτάσουν αυτές στο ύψος των πραγματικών αναγκών;

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στην Κρήτη. Αμέτρητα ζώα, κυρίως νεογέννητα, πέθαναν από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια που σκέπασαν την Κρήτη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Μωραΐτης, Ελπίδα Παντελάκη και Μπάμπης Χαραλάμπους ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό αν η κυβέρνηση προτίθεται:

  • Αμεσα να αποζημιώσει τους κτηνοτρόφους της Κρήτης στο 100% των ζημιών για τις παραπάνω καταστροφές.
  • Να επιδοτήσει τις ζωοτροφές.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας λειτουργεί στο Ρέθυμνο από το 1995, βάσει κοινής προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Ρεθύμνης και του ΥΠΠΟ, με σκοπό το διάλογο για τη σύγχρονη τέχνη και τη σύνδεση του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου με τον διεθνή.

Το Κέντρο όμως παραμένει ανενεργό και αδυνατεί να προχωρήσει στις συνεργασίες που έχει δρομολογήσει εντός και εκτός Ελλάδας, λόγω της μη ανανέωσης της σύμβασης από το υπουργείο Πολιτισμού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Εύα Μελά, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Ελπίδα Παντελάκη και Τάκης Τσιόγκας ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Γιατί δεν υπογράφει τη σύμβαση που συνέταξε η Διεύθυνση Εικαστικών του υπουργείου Πολιτισμού, ώστε η λειτουργία του Κέντρου Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνου, που είναι μέσα στις υποχρεώσεις τις οποίες έχει αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του Δικτύου Πόλεων, να συνεχιστεί η πορεία του, όπως προβλέπεται από τους σχετικούς θεσμούς;
  • Τι μέτρα θα πάρει το ΥΠΠΟ για την ολοκλήρωση του Μουσείου, το οποίο είναι σημαντικός παράγοντας για την ανάδειξη της σύγχρονης Τέχνης στην περιοχή της Κρήτης, που θα στεγάσει τα πολύ σημαντικά καλλιτεχνικά έργα τα οποία βρίσκονται στη συλλογή του Κέντρου;


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ