Κυριακή 7 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πατριδογνωμόνιο
Τίνος είναι η Μπουμπουλίνα;

Η Μπουμπουλίνα, με σημερινά «κριτήρια» των αμερικανοτσολιάδων που κατακλύζουν τα δημόσια βήματα της χώρας Ελλάς, είναι κάτι σαν τρομοκράτης της εποχής της. Εδωσε τα τεράστια χρήματά της και κυρίως την ψυχή της, για το Μεγάλο Ξεσηκωμό, την Επανάσταση του '21. Και μάλιστα λεφτά του άντρα της. Χρηματοδότησε, πυρπόλησε, συντήρησε το ικανότερο πεδίο του αντιοθωμανικού αγώνα, τη θάλασσα, το Αιγαίο. Εκεί που οι ναυαρχίδες των σουλτάνων μπορούσα να χαθούν και χάνονταν, επειδή η αχλάδα είχε πίσω την ουρά, το μικρό πλεούμενο γεμάτο μπαρούτι, φιλότιμο, ρίσκο ελεύθερων ψυχών και καπεταναίους και ναύτες που δεν περίμεναν καμιά ανταμοιβή, πολλώ μάλλον ...πλουτισμό και γαλόνια...

Ετσι κάπως, ανάμεσα στην πραγματικότητα και το μύθο που παράγουν οι μεγάλες στιγμές της ιστορίας των κοινωνιών, η Μπουμπουλίνα σήμερα είναι φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που ασκείται (;) για λογαριασμό του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αυτές τις μέρες που οι κάτοχοι της άσκησης, οι Τούρκοι, οργώνουν τα όρια εθνικής (;) κυριαρχίας με την περισσή προκλητικότητα που εμπνέει το ΟΚ του αμερικάνικου αφεντικού. Κι όταν ερωτάται η κυβέρνηση πώς γίνεται να εποπτεύει Ελληνας διοικητής τον ανασκολοπισμό των πατριωτικών του συμφερόντων, απαντά πως η Μπουμπουλίνα (!) πλέει μακρύτερα απ' το χαμό στον ουρανό και ουδεμία ευθύνη φέρει!!!

Το παραμύθι με τις αναχαιτίσεις της τουρκικής διεκδικητικότητας στο Αιγαίο, σύντροφοι, κρατάει πολύ περισσότερα χρόνια από το Μακεδονικό. Θα έχει την ίδια και χειρότερη κατάληξη, με τη δημιουργία της ουδέτερης, αμερικανικής δηλαδή, «δημοκρατίας» του Αιγαίου αρχιπελάγους με πρωτεύουσα τη Σούδα κι ίσως ένα νησί ή βραχονησίδα βαφτισμένο Μπους ή Χίλαρι (θέμα χρόνου είναι για τους πάτρωνες) προς τιμήν των ελευθερωτών του (;). Κάτι σα θαλάσσιο Κόσσοβο φέρνει ήδη το Αιγαίο, όχι όμως με διαδικασίες τρομαγμένης αδράνειας, όπως το μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας Μακεδονικό του ονόματος, αλλά με ενεργό συμμετοχή και συνέργεια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Προσοχή σύντροφοι, ας ξυπνήσουμε και τους άλλους, αυτούς που κοιμούνται με χάπια. Γιατί το πρωί επενδύουν στα Σκόπια, κόβουν και ράβουν τιμολόγια με το όνομα που τάχαμου υπερασπίζονται, πάντα στο χρώμα και την πατρίδα του χρήματος, (ΕΛΠΕ, Μαμιδάκης, ΟΚΤΑ και μαρμαράδες κλπ. στη μεγάλη μπίζνες της εξαγωγής ληστρικής δύναμης των ευπατρίδων της τσέπης) και το βράδυ στα γκαλά και τα γεύματα αποφασίζουν να γίνουν χορηγοί συλλαλητηρίων. Αλήθεια, αυτοί που δήθεν τώρα πονάνε μόνο για την αμερικάνικη αναγνώριση από πότε έχουν έμπρακτα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως μεγάλη εθνική ευκαιρία ατομικού πλουτισμού;

Κι όμως, το «Μακεδονικό» ήρθε να κοιμίσει τη ναρκωμένη βολικά πλειονότητα για τα όσα γίνονται ΤΩΡΑ για ΑΥΡΙΟ στο Αιγαίο. Εκεί είναι το μείζον χαρτί της αμερικάνικης τράπουλας των γεωπολιτικών συμφερόντων. Τα δύο μεγάλα κόμματα και ο ΣΥΝ έχουν ξοδέψει τεράστια ποσά, ψεύδη και στρατιωτικό έμψυχο δυναμικό και υλικό, για να δημιουργηθεί ο χώρος που θα μπορεί να έχει «πρωτεύουσα» τη Σούδα. Πιθανότατα με την ψευδαίσθηση ότι το αφεντικό θα ξεχνάει το Μακεδονικό όσο επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης κι όταν το «θυμηθεί» όπως κι έγινε θα θυμηθεί και το Αιγαίο.

Το... δώρο των Αμερικανών στα Σκόπια δεν είναι δυσανάλογο με την προσφορά των 38 στρατιωτικών Σκοπιανών στον πόλεμο κατάκτησης του Ιράκ, κρίνει η Ουάσιγκτον και συναινούν σκωπτικώς οι... FUYROMίτεs των Βρυξελλών.

Η φυσική συνέχεια για να μην ανεξαρτητοποιηθεί υπέρ των ΗΠΑ το Αιγαίο με κάποιο μετριοπαθές ελληνοτουρκικό δίδυμο τύπου Ρουγκόβα - διοικητή θα είναι να στείλουμε κι εμείς λαντζέρηδες στους πεζοναύτες από το Οχάιο.

Η αχλάδα δεν έχει πλέον πίσω την ουρά. Την έχει μπροστά της. Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός και αν δε γίνει τώρα έμπρακτος ο αντιαμερικανισμός ως θέση αντίστασης τότε το Αιγαίο θα θυμίζει νήσους Μπικίνι χωρίς μανιτάρια και με ελληνική υπογραφή.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ