Κυριακή 16 Μάρτη 2003 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

Πατριδογνωμόνιο
Το δικό μας αεροπλανοφόρο

Εβλεπα, σύντροφοι, όλες αυτές τις μέρες τα τεράστια αεροπλανοφόρα με τις φριχτές μηχανές του πολέμου στα σπλάχνα τους, κανόνια, βόμβες, αεροπλάνα, χιλιάδες στρατιώτες, έτοιμα να ξεράσουν φωτιά και θάνατο τώρα στο Ιράκ αύριο κάπου αλλού στον κόσμο.

Σκεφτόμουν πόση γνώση, πόσα τεχνολογικά θαύματα, πόση ανθρώπινη σοφία ξοδεύεται με τόσην ευκολία για το χαμό και την καταστροφή. Τι πραγματικό θαύμα θα γινόταν, αν όλη αυτή η γιγάντια δύναμη, από τη φύση της συλλογική, διοχετευόταν στο κοινό καλό, στη δημιουργία ή στη σωτηρία της ζωής.

Φαντάζομαι ένα τέτοιο θεόρατο πλοίο, ίσως βαμμένο κάτασπρο να διασχίζει το Aιγαίο μας πέλαγος φορτωμένο με ιατρούς, νοσοκόμες, εξοπλισμένο με ειδικά χειρουργεία, καρδιολογικές μονάδες, τράπεζες αίματος, ελικόπτερα που μεταφέρουν ασθενείς κι έναν απέραντο παιδότοπο και χώρους αναψυχής στο κατάστρωμα. Στη γέφυρα βλέπω έναν όμορφο καπετάνιο σπουδαγμένο από το υστέρημα του ελληνικού λαού να το κυβερνάει περήφανος για λογαριασμό όλων όσοι περιμένουν στη σειρά της ανάγκης τους να γευτούν την προστασία της Πατρίδας.

Στο μυαλό μου τα πολιτικά όνειρα έχουν τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας ένα με το λαό της, χωρίς μισθοφορικούς εφιάλτες και ιμπεριαλιστικές επιθετικές δραστηριότητες. Τα καράβια, τα αεροπλάνα, τα κανόνια, οι φόροι, οι σπουδές, η τεχνολογία πηγάζουν από το λαό και φτιάχνονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την άμυνα, την προκοπή, την προστασία της ειρήνης του. Ο εχθρός είναι πρώτα η φτώχεια, η πείνα, η αρρώστια κι η άγνοια και ποτέ η καταστροφή των άλλων και η απομύζηση του πλούτου τους.

Γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα; Αμα τα πιστέψεις και δουλέψεις σκληρά μαζί και για τους πολλούς. Δηλαδή για την πραγματική λαϊκή πολιτική, τον πραγματικά δίκαιο πόλεμο κι όχι για τους εμπόρους των εθνών, τους μάγκες που αυτές τις μέρες επιμένουν να δείχνουν τη διεστραμμένη πολιτική και στρατιωτική τους ισχύ σα γύφτικα σκεπάρνια στην τηλεόραση. Οργίζομαι, διαδηλώνω και ονειρεύομαι το δικό μας αεροπλανοφόρο.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ