Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΥΑ), πραγματοποιήθηκε χτες στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Κατά τη συνάντηση, το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ ζήτησε από το ΔΣ της ΕΑΥΑ την παραίτηση του προέδρου της Γ. Μακρή, θέμα το οποίο έθεσε ως μία από τις προϋποθέσεις για να επανέλθει στην ΠΟΑΣΥ. Οπως είναι γνωστό η ΕΑΥΑ έχει διαγραφεί από την ΠΟΑΣΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, τα αίτια της διαγραφής ήταν: «Η λειτουργία εταιρείας με την επωνυμία "Executive Security φύλαξη προσώπων - χώρων - αναζητήσεις - παρακολουθήσεις" από τον πρόεδρο της Ενωσης Γιάννη Μακρή, στην οποία "χρησιμοποιεί" αστυνομικούς, ειδικών, μάλιστα, αποστολών, γεγονός παράνομο, παράτυπο και αντιδεοντολογικό που εκθέτει την Αστυνομία, το συνδικαλιστικό κίνημα και τον άνθρωπο αστυνομικό».

ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ: Σε περισσότερες από 100.000 εκτρώσεις προχώρησαν 40.000 γυναίκες από τη Βόρεια Ελλάδα, την περίοδο 1985 έως 2007. Αριθμός που αντιστοιχεί σε 2,56 πιθανούς τοκετούς ανά άτομο. Το στοιχείο αυτό παρουσιάστηκε στη διάρκεια του 5ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου «Οικογενειακού Προγραμματισμού», το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη με βασικά θέματα τη Σεξουαλική Υγεία, την Αντισύλληψη και την Υπογεννητικότητα. Σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία, ο αριθμός των εκτρώσεων μόνο για τη χρονική περίοδο Σεπτέμβρης 2004 - Σεπτέμβρης 2005 ήταν 69.690.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - συζήτηση με θέμα «η κοινωνική αξία της μητρότητας», διοργανώνουν αύριο Κυριακή 16 Μάρτη, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Αθηνά» στην Αλεξανδρούπολη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ