Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ την αντιμετώπιση της φτώχειας ο Δήμος Πειραιά παραδίδει στην πολυεθνική CARREFOUR 300 τ.μ. από το πάρκο Δηλαβέρη, προκειμένου να κατασκευάσει «κοινωνικό παντοπωλείο» για τους άπορους της περιοχής. Με το πρόσχημα, δηλαδή, της φτώχειας αφήνουν τους ιδιώτες να καπηλευτούν και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πόλης. Την επαίσχυντη, όπως χαρακτηρίζει, αυτή απόφαση αλλά και την απαράδεκτη στάση που κρατούν απέναντι στον πειραϊκό λαό οι παρατάξεις του δήμου που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς Αναγέννηση». Η φτώχεια, επισημαίνει, δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κινήσεις εντυπωσιασμού ούτε με ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων, ούτε με ελεημοσύνες. Αντιμετωπίζεται με σεβασμό στον άνθρωπο με προώθηση της σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΥΠΕΡΤΑΣΗ: Σε συνέντευξη Τύπου χτες, με αφορμή το 5ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Υπέρτασης, επιστήμονες υπογράμμισαν ότι η περιβαλλοντολογική μόλυνση αυξάνει κατά 15% τη «μεγάλη πίεση» των ανθρώπων που ζουν σε αυτό το περιβάλλον. Η υπέρταση, με τη σειρά της, οδηγεί σε εμφράγματα του μυοκαρδίου ή σε αιφνίδιους καρδιαγγειακούς θανάτους, ιδιαίτερα σε ασθενείς που έχουν προηγούμενο πρόβλημα (ηλικιωμένοι, πάσχοντες από καρδιακά και πνευμονικά νοσήματα, όσοι έχουν διαβήτη). Αύξηση της υπέρτασης παρουσιάζουν λόγω της ηχορύπανσης και οι κάτοικοι που ζουν κοντά σε αεροδρόμια, όπως των Σπάτων, σύμφωνα με επιδημιολογική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΝΕΚΡΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ: Ενας οδηγός ταξί έχασε χτες τα ξημερώματα τη ζωή του, μετά από σύγκρουση του οχήματός του με εμπορική αμαξοστοιχία. Το περιστατικό συνέβη στη 1.30 π.μ., όταν ο 44χρονος οδηγός ταξί, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, παραβίασε τη διάβαση στην οδό Σιώκου, λίγο πριν την οδό Λιοσίων στα Σεπόλια. Εκείνη τη στιγμή η εμπορική αμαξοστοιχία που ερχόταν από τον Πειραιά συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο και το παρέσυρε για πάνω από 500 μέτρα.

«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»:Τον ετήσιο απολογισμό και προγραμματισμό δράσης πραγματοποιεί η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», σήμερα Τετάρτη, στις 6.00 το απόγευμα. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50).

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ του «Συλλόγου Γονέων και Φίλων Θ.Π. "18 ΑΝΩ"» θα γίνει σήμερα στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ