Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: Ακαρπη ήταν η χτεσινή συνάντηση των εκπροσώπων των δικαστικών ενώσεων με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Οπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των δικαστικών λειτουργών, ο υπουργός τούς δήλωσε ότι οι νέες μισθολογικές μειώσεις θα κυμαίνονται σε ποσοστό 23%-25% στο σύνολο των ακαθάριστων αποδοχών (δηλαδή, όχι μόνο στο βασικό μισθό αλλά και στα επιδόματα), τη στιγμή που έχουν υποστεί περικοπές στις αποδοχές τους κατά 38%.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με αφορμή τη μήνυση στο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Δ. Κουκούτση, παραχώρησε χτες, ο συντονιστής της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και δημοτικός σύμβουλος Π. Κωνσταντίνου. Να υπενθυμίσουμε ότι ζητείται η άρση της ασυλίας του Δ. Κουκούτση για να δικαστεί για την επίθεση σε βάρος του, σε βάρος του εκπροσώπου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και κατά βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με βρισιές και σπρωξιές.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ χτες η δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Τον Ν. Μαζιώτη και την Π.Ρούπα που παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους και εξαφανίστηκαν, εκπροσωπούν οι δικηγόροι τους. Χτες, άρχισαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης με τον Δ. Κουφοντίνα που έχει καταδικαστεί για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «17Ν» και εκτίει ποινή ισοβίων. Στην κατάθεσή του επισήμανε για τα κίνητρα των κατηγορουμένων ότι δεν έχουν προσωπικό όφελος, αλλά κόστος και αναφέρθηκε στην «πρωτοφανή, όπως τη χαρακτήρισε, εκδικητικότητα με την οποία αντιμετώπισαν την Πόλα Ρούπα, που κόντεψε να χάσει το παιδί της στη φυλακή και παραλίγο θα γεννούσε με την παρουσία ένοπλων φρουρών και στον Κ. Γουρνά, που βασανίστηκε». Ο Α. Σειρινίδης στην κατάθεσή του χαρακτήρισε τη δίωξη κατά των Νικητόπουλου, Σταθόπουλου, Κορτέση και Κάτσενου ασφαλίτικη μεθόδευση, που κατέρρευσε μαζί με το σε βάρος τους κατηγορητήριο. Ο Π. Γιώτης, δημοσιογράφος, από την πλευρά του είπε, «είστε δικαστήριο και θα πείτε ότι δικάζετε ποινικές πράξεις, λάθος, σας ζητούν να ποινικοποιήσετε ένα κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο».

ΔΕΚΤΗέγινε από το Δικαστικό Συμβούλιο η προσφυγή που είχε καταθέσει ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλ. Κασιδιάρης, για άρση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, απαγόρευση εξόδου και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ