Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ: Τρεις άνδρες αναζητά η ΕΛ.ΑΣ., μετά την επίθεση που δέχθηκαν αστυνομικοί με σφαίρες αλλά και χειροβομβίδα στο Νέο Κόσμο χθες τα ξημερώματα. Οπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 4.30, περιπολικό κάνει σήμα σε τρεις νεαρούς που ήταν πεζοί στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Λασσάνη στο Νέο Κόσμο να παραμείνουν στις θέσεις τους για έλεγχο. Μόλις οι αστυνομικοί βγήκαν από το όχημα, οι άγνωστοι άρχισαν να τρέχουν με τον έναν από αυτούς να πυροβολεί αρχικά με αεροβόλο όπλο εναντίον τους και στη συνέχεια με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών. Οταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προσπάθησαν να τους καταδιώξουν, τότε οι δράστες τους πέταξαν μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και κατόρθωσαν να διαφύγουν. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα ενώ δεν τραυματίστηκε κανείς. Λίγη ώρα αργότερα, τρία άτομα - που η Αστυνομία πιθανολογεί πως είναι τα ίδια με το προηγούμενο περιστατικό - σταμάτησαν λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της συμπλοκής, έναν οδηγό και αφού τον υποχρέωσαν να κατέβει από το όχημα, το πήραν και εξαφανίστηκαν. Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα ποδήλατο (που εκτιμάται πως είχαν στην κατοχή τους οι τρεις άνδρες) που μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ξέσπασε λίγο μετά τις 3.30 χτες το μεσημέρι στην περιοχή Αγ. Κυριακή μεταξύ Καπανδριτίου και Καλάμου. Οι φλόγες έκαναν την εμφάνισή τους σε δασική έκταση και στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν αρχικά 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ αργότερα ενισχύθηκαν κατά επτά οχήματα με 14 πυροσβέστες. Παράλληλα, δόθηκε η εντολή να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα είχαν τεθεί υπό έλεγχο πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στη Βούτα Αιδηψού και στον Αίμονα Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ: Ενας 46χρονος αυτοκτόνησε προχτές το μεσημέρι στο σπίτι του στην Καλλιθέα. Ο αυτόχειρας ήταν μοντελιστής και λίγο πριν κρεμαστεί ενημέρωσε οικείο του πρόσωπο το οποίο και τον βρήκε. Ο 46χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία δύο χρόνια καθώς είχε απολυθεί από τη δουλειά του, είχε παντρευτεί και χωρίσει δύο φορές ενώ είχε αποκτήσει ένα παιδί.

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ εγκληματική ομάδα στη Θεσσαλία, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών, κλοπών, παραβάσεις του Ν. περί όπλων, πλαστογραφίες, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και την περιοχή της Φθιώτιδας τα τελευταία δύο χρόνια. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 53χρονου Ελληνα και ενός 46χρονου αλλοδαπού υπηκόου Τουρκίας και τεσσάρων ακόμη αγνώστων συνεργών τους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ