ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ χτες μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας και η δεύτερη προσφυγή του κατηγορούμενου στο σκάνδαλο των ομολόγων και αντιπροέδρου της «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ», Θ. Πρινιωτάκη, σύμφωνα με την οποία ζητούσε την αποφυλάκισή του. Συγκεκριμένα, ο Θ. Πρινιωτάκης έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για κατηγορίες σχετικές με το λεγόμενο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ που πωλήθηκε υπερτιμημένο στο ΤΕΑΔΥ και ακόμη τρία ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΣΕΥΠ, ΤΕΑΥΠΕ). Ειδικότερα, με το βούλευμα απορρίπτονται ως κατ' ουσία αβάσιμα τα αιτήματα του κατηγορουμένου για άρση της προσωρινής κράτησης και για αυτοπρόσωπη εμφάνισή του ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου.
ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ, με βάση τη νομοθεσία περί καταχραστών του δημοσίου, ασκήθηκαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της προδικαστικής διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε στην πώληση εκκλησιαστικών οικοπέδων το 2009 στη Βουλιαγμένη. Ο ανακριτής που θα αναλάβει την παραπέρα διερεύνηση της υπόθεσης θα προσωποποιήσει τις ευθύνες που θα προκύψουν.
ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ έζησαν στα χέρια της οικογένειάς τους τέσσερα παιδιά που ζούσαν στο Μενίδι. Οι δύο τους γονείς μαζί με το θείο τους χτυπούσαν τα παιδιά ενώ η πιο σκληρή τιμωρία ήταν να τα φυλακίζουν στην αποθήκη του σπιτιού. Αστυνομικοί συνέλαβαν τους γονείς αλλά και το θείο της οικογένειας, οι οποίοι την Κυριακή οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και την Πέμπτη θα οδηγηθούν στον ανακριτή. Τα παιδιά, ένα κοριτσάκι 11 ετών και τρία αγόρια 9, 5 ετών και 10 μηνών, νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου υποβάλλονται σε εξετάσεις.
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Ο κομιστής ακάλυπτης τραπεζικής επιταγής έχει το δικαίωμα να μάθει από την τράπεζα τα στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για την ταυτοποίηση του εκδότη της, μόνο για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Για τον ίδιο λόγο, δηλαδή για αυστηρά δικαστική χρήση, έχει δικαίωμα να μάθει τα στοιχεία του προσώπου που προσκόμισε και έδωσε στην τράπεζα την επιταγή και ο εκδότης της, αρκεί προηγούμενα να έχει δηλώσει την κλοπή της. Τα παραπάνω προκύπτουν από απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έκρινε ότι είναι σύννομη η παροχή απλών προσωπικών δεδομένων που τηρούνται στα αρχεία μιας τράπεζας μόνο στις παραπάνω περιπτώσεις.