Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Ενας 27χρονος έπεσε χθες το μεσημέρι νεκρός από πυροβολισμούς αγνώστων, στη διασταύρωση των οδών Τσαμαδού και Τοσίτσα στα Εξάρχεια. Οπως έγινε γνωστό, ο άτυχος άνδρας δέχθηκε πάνω από τέσσερις πυροβολισμούς από άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του. Οταν μάλιστα έπεσε τραυματισμένος, ο άγνωστος τον πλησίασε και εξ επαφής, πλέον, τον πυροβόλησε άλλες δύο φορές. Οι δράστες εξαφανίστηκαν και εγκατέλειψαν την κλεμμένη - όπως αποδείχθηκε - μοτοσικλέτα στην οδό Ερμού. Το θύμα εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στην «Πολυκλινική». Εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Οι αυτοαποκαλούμενες οργανώσεις «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβαν με κοινή προκήρυξή τους την ευθύνη για τις επιθέσεις σε κτίρια την περασμένη βδομάδα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου θα στεγαστούν τα Αστυνομικά Τμήματα Πεντέλης και Σταυρούπολης. Ενέργειες που αποτελούν το καλύτερο άλλοθι για την ένταση της καταστολής και το χτύπημα του οργανωμένου λαϊκού εργατικού κινήματος. Σε προκήρυξη, που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, αναφέρεται: «Οι επιθέσεις έγιναν στο πλαίσιο της δοκιμαστικής περιόδου που έχουμε ανοίξει με σκοπό την εξέλιξη και την επεξεργασία των μέσων που χρησιμοποιούμε για να επιτύχουμε τους σκοπούς μας και πειραματιστήκαμε με εκρηκτικούς μηχανισμούς στο χτύπημα αυτών των δύο στόχων».

ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟ πραγματοποιήθηκε η χτεσινή πυροδότηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που άγνωστοι τοποθέτησαν τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, που βρίσκεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας 74, και το οποίο είναι κλειστό εδώ και περίπου ένα μήνα λόγω εργασιών ανακαίνισης. Ο μηχανισμός εξερράγη στις τρεις τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές στο στέγαστρο του πρατηρίου και σε μια αντλία βενζίνης.

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: Δέκα νέοι αρεοπαγίτες προήχθησαν χτες από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, καθώς και τέσσερις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και 13 πρόεδροι Εφετών. Ειδικότερα, προήχθησαν στο βαθμό του αρεοπαγίτη οι Δ. Υφαντή, Γ. Μπατζαλέξης, Αικ. Βασιλακοπούλου - Κατσάβρια, Ι. Γιαννακόπουλος, Χρυσ. Ευαγγέλου, Κ. Τσόλας, Δημ. Κράνης, Χριστ. Κοσμίδης, Ανδρ. Ξένος και Κυρ. Γεροστάθη. Στο βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθησαν οι Γ. Μπόμπολης, Ν. Τσάγγας, Αθ. Κατσιρώδης και Π. Ψάνης, ενώ προήχθησαν στο βαθμό του προέδρου Εφετών 13 εφέτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ