Πέμπτη 10 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΕΑΑΝ: Μετά την προκλητική άρνηση της υφυπουργού Απασχόλησης Σοφίας Καλαντζάκου να προσλάβει τους τρεις τυφλούς που «καρατομήθηκαν» στο διαγωνισμό για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ, επειδή πήραν μέρος στους αγώνες, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) οργανώνει συγκέντρωση -όπως είχε προειδοποιήσει- διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Απασχόλησης, στη 1.00 το μεσημέρι. Στις 12.30, θα γίνει προσυγκέντρωση στην Ομόνοια, έξω απ' το κατάστημα «Χόντος Σέντερ» και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το υπουργείο.

ΑΤΤΙΚΟΝ: Την απόφασή τους να αποσύρουν το «Αττικόν» από το σύστημα εφημεριών από τις 15 Ιούλη -σε περίπτωση που δεν εγκριθούν τα απαραίτητα κονδύλια για ασφαλείς εφημερίες- επαναβεβαίωσαν οι γιατροί του νοσοκομείου στη χτεσινή συνέλευση που συγκάλεσε η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ μετέφερε στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, τονίζοντας την ανάγκη του συντονισμού της πάλης για τη διεκδίκηση ενιαίου, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος με δωρεάν υπηρεσίες για το λαό.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΥΓΕΙΑ: Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων στα Γιάννενα πραγματοποιεί εκδήλωση τη Δευτέρα 14 Ιούλη και ώρα 8.30 μ.μ. στα Λιθαρίτσια, για τα ζητήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΟΣΕ: Στάσεις εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, απαιτώντας την επανακυκλοφορία των δρομολογίων που διακόπηκαν, την ανατροπή της απαξίωσης και της διάλυσης του ΟΣΕ, την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ. Σήμερα θα γίνουν δίωρες στάσεις εργασίας (6 π.μ. - 8 π.μ., 2 μ.μ. - 4 μ.μ., 10 μ.μ. - 12 τα μεσάνυχτα) και συγκέντρωση στην είσοδο του κτιρίου του ΟΣΕ, στις 2 το μεσημέρι. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στις 15, 16 και 17 Ιούλη, τις ίδιες ώρες.

ΟΛΠ ΑΕ: Με απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 16 έως τις 18 Ιούλη, εντείνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στου λιμανιού του Πειραιά. Στις 17 του μήνα, θα συγκληθεί η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ ΑΕ για να εγκρίνουν τον προσωρινό «ανάδοχο» του ΣΕΜΠΟ, δηλαδή την κινεζική πολυεθνική «Cosco», αλλάζοντας, ταυτόχρονα, ολόκληρο το καταστατικό του Οργανισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ