Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, αύριο Πέμπτη, στις 8.30 π.μ., την ώρα που θα διεξαχθεί η δίκη των συνδικαλιστών, τους οποίους ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας μήνυσε για συκοφάντηση, επειδή υπερασπίστηκαν τους συναδέλφους τους. Σε πικετοφορία καλεί (την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο) και η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ.

ΚΑΖΗΣ: Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στον ΚΑΖΗ προχωρούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΑ (10 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε σύσκεψη, σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων» για την καλύτερη προετοιμασία ενόψει των αρχαιρεσιών στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, οι οποίες αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Μάρτη.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων των τεσσάρων νομαρχιών της Αττικής (Αθηνών, Ανατολικής, Δυτικής, Πειραιά) με ασφαλιστικά, μισθολογικά και άλλα αιτήματα. Χτες έγινε τρίωρη στάση εργασίας στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, ενώ σήμερα θα γίνει τετράωρη στάση εργασίας και στις τέσσερις νομαρχίες και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) στις 12 το μεσημέρι. Στις 19 Μάρτη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΝΑΕ και στις 27 Μάρτη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Ενώ στις 12 Μάρτη θα κάνουν πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στα «Διοικητήρια των Περιφερειαρχών» ανά Περιφέρεια. Στο ενδιάμεσο διάστημα θα απέχουν από την εκτέλεση συγκεκριμένων καθηκόντων.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης πραγματοποιούν σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Διεκδικούν νομοθετική ρύθμιση για την επετηρίδα των καθηγητών, χρονοδιάγραμμα για την προώθηση του οργανισμού λειτουργίας του ΟΤΕΚ, επίλυση διοικητικών και λειτουργικών προβλημάτων, τη διατύπωση στόχων και προοπτικών του ΟΤΕΚ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: Με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων απ' τις τεχνικές υπηρεσίες συνεχίστηκαν και χτες οι ενημερωτικές δραστηριότητες του Σωματείου εργαζομένων για τα θέματα του Ασφαλιστικού, των ΒΑΕ, τις ελλείψεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Την άλλη βδομάδα θα γίνουν συσκέψεις στα εργαστήρια και τη νοσηλευτική υπηρεσία.

ΕΚΑΒ: Τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ) και γενική συνέλευση πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.

ΕΛΒΟ: Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μ.μ. πραγματοποιούν την Τρίτη 11/3 οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ. Την ίδια μέρα και ώρα θα γίνει κινητοποίηση στα διόδια των Μαλγάρων. Οπως καταγγέλλουν, με συνειδητή της επιλογή η κυβέρνηση οδηγεί τη μόνη εθνική αμυντική βιομηχανία στη Μακεδονία στον αφανισμό. Επίσης το ΔΣ των εργαζομένων αποφάσισε την Παρασκευή 14/3 άλλη μια τρίωρη στάση εργασίας, κατάληψη του Διοικητηρίου και παρουσία της διοίκησης του σωματείου στη συνέλευση των μετόχων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ