Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ - ΗΣΑΠ: Την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν κηρύξει, αντιδρώντας στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του μετρό και του «ηλεκτρικού σιδηρόδρομου» τις Παρασκευές και τα Σάββατα, αποφάσισαν τα Σωματεία σε χτεσινή τους συνεδρίαση, μετά από έγγραφες διαβεβαιώσεις των διοικήσεων των δύο συγκοινωνιακών φορέων. Από αύριο Παρασκευή θα ισχύσει η δίμηνη δοκιμαστική επέκταση κατά δύο ώρες κάθε Παρασκευή και Σάββατο του ωραρίου του μετρό και του ηλεκτρικού. Από τον ερχόμενο Μάη και για έξι μήνες θα διακοπούν τα δρομολόγια του μετρό από την Εθνική Αμυνα μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω των έργων κατασκευής του νέου σταθμού στην Αγία Παρασκευή και της ολοκλήρωσης των σταθμών σε Χολαργό και Νομισματοκοπείο.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία Ζερβού στην Κέρκυρα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Είχε προηγηθεί σύσκεψη με πρωτοβουλία του ταξικού τους σωματείου. Η εργοδοσία επικαλείται μεγάλα χρέη σε επαγγελματίες και προμηθευτές, δημιουργώντας εύλογες ανησυχίες στους εργαζόμενους τόσο για την εξόφληση των δεδουλευμένων τους, όσο και για το εργασιακό τους μέλλον.

«ΚΑΖΗΣ»: Συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΕΚΑ και πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης διοργανώνουν σήμερα οι 170 εργαζόμενοι στον «ΚΑΖΗ», συνεχίζοντας ανυποχώρητα τον αγώνα τους για σταθερή εργασία και για τα δεδουλευμένα, ύστερα από 100 μέρες επίσχεσης εργασίας.

ΟΕΦΣΕΕ: Την αποφασιστικότητα με την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προωθήσει τα νέα αντιασφαλιστικά της σχέδια επιβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, σε χτεσινή συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο και Συναφή Επαγγέλματα και σωματείων του κλάδου. Οι συνδικαλιστές παρέδωσαν στον εκπρόσωπο του υπουργείου κείμενο θέσεων για το ΤΕΑΥΦΕ (το επικουρικό ταμείο του κλάδου) και γενικά το Ασφαλιστικό και παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία για την ευρωστία του ΤΕΑΥΦΕ αντέκρουσαν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί προβληματικών ταμείων κλπ.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ: Σε σύσκεψη καλεί τις καθαρίστριες και τους καθαριστές των δημοσίων σχολείων της Αθήνας το Σάββατο, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (3ο όροφο), η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Καθαριστών - Καθαριστριών». Θέμα της σύσκεψης είναι οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και η οργάνωση της συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα (11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου) οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Η ΔΑΣ καλεί με ανακοίνωσή της τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή και συγκεντρώσεις στα δημαρχεία προβάλλοντας το αίτημα να κλείσουν οι δημοτικές επιχειρήσεις και να περάσουν οι εργαζόμενοι στους δήμους.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ