Τρίτη 25 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ «ΑΤΥΧΗΜΑ»: Νέο εργατικό «ατύχημα» με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του 20χρονου Ρουμάνου Δημήτρη Σεκουγιάννο, σημειώθηκε χτες σε οικοδομή στο Μπραχάμι, στη συμβολή των οδών Μενελάου και Αγίου Κωνσταντίνου. Ο νεαρός εργάτης έπεσε από τον τέταρτο όροφο όπου ξεκαλούπωνε, με αποτέλεσμα να σπάσει τα δυο του πόδια και να μεταφερθεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμενόταν να υποβληθεί σε επέμβαση. Μέλη του τοπικού παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας σημειώνουν ότι η εντατικοποίηση στη συγκεκριμένη οικοδομή είναι μεγάλη, ενώ δεν τηρούνται μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 20χρονος εργάτης ξεκαλούπωνε σε ύψος περίπου 12 μέτρων χωρίς να στέκεται καν σε κανονικό μαδέρι, αφού απλά πατούσε σε δυο... τάβλες!

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στους Δήμους Θιναλιών και Εσπεριών της Κέρκυρας στις 29 και 30 Ιουλίου, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία που καταστρατηγεί ωράρια εργασίας και ρεπό, εντατικοποιεί τη δουλιά των εργαζομένων για να αυξήσει παραπέρα τα κέρδη της. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στους παραπάνω δήμους παίρνουν τη «σκυτάλη» ανάλογων αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε άλλους δήμους και περιοχές του νησιού, με οργανωτή το ταξικό τους σωματείο και το ΠΑΜΕ.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ: Τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην κλείσουν τα εργοστάσια Φωσφορικών Λιπασμάτων της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας τόνισαν οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργοστασίων Λιπασμάτων Νομού Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες. «Η ορθολογική λειτουργία των εργοστασίων, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση, δε μας καλύπτει» τόνισαν και υπογράμμισαν ότι ενόψει της ΔΕΘ προετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό. Μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία των εργαζομένων των Εργοστασίων Φωσφορικών Λιπασμάτων κι άλλων συνδικαλιστών στη συναυλία διαμαρτυρίας, που διοργάνωσε χτες το βράδυ στο χώρο του εργοστασίου το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εργοστασίων Λιπασμάτων Νομού Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ