Τετάρτη 15 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΔΑΜΑΣΤΑΣ: Συνεχίζει τις απολύσεις ο ιδιοκτήτης της χαρτοποιίας στη Δαμάστα Φθιώτιδας, ενώ παράνομα, δεν αναθέτει εργασία σε 13 εργαζόμενους που είχε απολύσει - με τη διαδικασία των μαζικών απολύσεων - παρ' ότι το Πρωτοδικείο Λαμίας δέχτηκε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι και διέταξε την επιστροφή τους στη δουλιά. Οι τέσσερις απολύσεις που έγιναν τις τελευταίες μέρες, ήρθαν να προστεθούν στις οχτώ των προηγούμενων μηνών, μέσα σε κλίμα τρομοκράτησης.

ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ: Σε αγωνιστική ετοιμότητα παραμένουν οι εργαζόμενοι της «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε» μετά από την αναστολή των κινητοποιήσεών τους, που διήρκεσαν 54 μέρες. Οι κινητοποιήσεις αναστάλθηκαν μετά από δέσμευση της εργοδοσίας ότι δεν έχει σκοπό να προβεί σε καμία απόλυση και την ανάκληση των τριών απολύσεων. Ο πολυήμερος αγώνας αποτελεί σημαντική πείρα για τους εργαζόμενους, ενώ επιτακτική παραμένει η ανάγκη κοινής πάλης όλης της εργατικής τάξης, όπως ανέδειξε και η έμπρακτη αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ, στους εργαζόμενους στην «ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ 3Ε».

ΓΙΟΥΛΑ: Ενώ οι εργαζόμενοι της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ στην Ελευσίνα συνεχίζουν από την περασμένη βδομάδα την κατάληψη, εργοδοσία, υπουργείο Απασχόλησης και πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας τους πιέζουν ανοιχτά να συναινέσουν στο οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου. Στη χτεσινή τριμερή συνάντηση το μόνο που πρότειναν στους εργαζόμενους ήταν μέτρα για να προχωρήσει το λουκέτο στο εργοστάσιο.

ΑΓΝΟ: Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων της «ΑΓΝΟ» στις τρεις 2ωρες στάσεις εργασίας που πραγματοποίησαν χτες, ενώ σήμερα συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους αν προηγούμενα η εργοδοσία δεν ανακαλέσει τις απολύσεις εννέα συναδέλφων τους, στους οποίους μάλιστα η εταιρία θα δώσει αποζημιώσεις μικρότερες κατά το ήμισυ από το προβλεπόμενο ποσό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ