Τρίτη 2 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

«ΣΕΛΜΑΝ»: Σε κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι της πολυεθνικής ΣΕΛΜΑΝ, η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ξυλείας στη χώρα, απαιτώντας την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία. Η εταιρεία χρωστάει στους εργαζόμενους 1,5 μήνα μισθούς, αλλά και στους απολυμένους δεν έχει εξοφλήσει μέρος των δόσεων που οφείλει να τους καταβάλλει.

«ALEX PAK»: Με επιτυχία έδωσαν τη μάχη της 48ωρης απεργίας οι εργαζόμενοι στο κατάστημα της επιχείρησης ALEX PAK, στη Λάρισα, με τη στήριξη του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας. Διεκδικούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, να σταματήσει το καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας, πλήρη σταθερή εργασία, 7ωρο - 5ήμερο- 35ωρο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τη δίωξη του συνδικαλιστή Χρήστου Καλούση από τη δημοτική αρχή Λαρισαίων καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας. Συγκεκριμένα καταγγέλλει την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με τον ισχυρισμό του δημάρχου, Κ. Τζανακούλη, ότι η Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που παρήγγειλε αφορά υπηρεσιακό παράπτωμα του συνδικαλιστή (του καταλογίζεται ανάρμοστη συμπεριφορά προς τη Δημοτική Αρχή στη διάρκεια κινητοποίησης που οργάνωσε το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών, του οποίου είναι πρόεδρος). Επισημαίνει ότι η ΕΔΕ «αφορά καθαρά συνδικαλιστική δράση» και σημειώνει ότι στόχος είναι να εξοντωθούν πρωτοπόροι συνδικαλιστές που είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και να τρομοκρατηθούν συνολικά οι εργαζόμενοι. Να σημειώσουμε ότι κοινό κείμενο καταγγελίας της δίωξης σε βάρος του Χρήστου Καλούση έχουν υπογράψει 24 συνδικαλιστικοί και άλλοι φορείς από όλη τη χώρα.

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές οργανώσεις που διεκδικούν την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με τη διοίκηση της ΠΑΣΕΓΕΣ (Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών). Η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στις 10 π.μ. στη στάση του Μετρό στους Αμπελόκηπους και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ