Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ ΠΕΣΙΝΕ: Στάση εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στην πρώην ΠΕΣΙΝΕ («Αλουμίνιον της Ελλάδας»), οι οποίοι συνεχίζουν να είναι αντιμέτωποι με τα σχέδια της εργοδοσίας για περικοπές στους μισθούς. Η εργοδοσία επιχείρησε να προχωρήσει «με το έτσι θέλω» σε περικοπές μισθών, χωρίς αποτέλεσμα και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία της επιχειρησιακής ΣΣΕ. Η χτεσινή στάση εργασίας έγινε στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς για να παραβρεθούν οι εργαζόμενοι στα δικαστήρια στη Λιβαδειά, όπου εκδικάστηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε το σωματείο για να κηρυχθεί καταχρηστική η καταγγελία της σύμβασης από την πλευρά της εργοδοσίας.

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Αμυνας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, οι οποίοι διεκδικούν πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, κόντρα στην εργασία μια μέρα τη βδομάδα που ξεκίνησε στις 18 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστούν από τον Απρίλη, αλλά και να τους χορηγηθεί άμεσα προνοιακό επίδομα από τον ΟΑΕΔ ύψους 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην «Εγνατία ΑΕ». Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στα διόδια της Ανάληψης (περιοχή Λαγκαδά) και στα διόδια Μαλακασίου (περιοχή Μετσόβου), προκειμένου να γίνει διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους διερχόμενους οδηγούς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ