Τετάρτη 13 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

OPINION: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία δημοσκοπήσεων «Opinion», διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς η εργοδοσία για το 2012 τους έχει καταβάλει μόνο το 50% του Γενάρη! Σήμερα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να καθορίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα. Την απεργία κήρυξε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων που με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους και στις υπόλοιπες εταιρείες δημοσκοπήσεων να παλέψουν μαζί με το σωματείο για τα δικαιώματά τους. Ξεκαθαρίζει ότι το σωματείο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα απαντήσει άμεσα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ: Την απόλυση εργαζόμενης στην οποία προχώρησε η εργοδοσία στα καταστήματα «Κωτσόβολος» καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Φθιώτιδας, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για εργαζόμενη που απέρριψε την υπογραφή ατομικής σύμβασης με μείωση μισθών κατά 12%. Στο μεταξύ, δυναμική παρέμβαση στο κατάστημα της επιχείρησης στο Ρέντη πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των σωματείων εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, καταγγέλλοντας αντίστοιχη απόλυση εργαζόμενου που έγινε και εκεί.

ΚΟΥ ΚΟΥ: Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης παιδικών ειδών και παιχνιδιών ΚΟΥ ΚΟΥ. Μέσα από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν και ξεκίνησαν χτες απεργία που θα συνεχιστεί σήμερα Τετάρτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και να σταματήσει η εκ περιτροπής απασχόληση. Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλονίκης - μέλη της ΟΓΕ και εξέφρασαν τη συμπαράσταση στον αγώνα τους.

ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Σε 24ωρη απεργία σήμερα Τετάρτη και συγκέντρωση το πρωί έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, προχωρούν οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις. Σήμερα στα δικαστήρια αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών αύριο Πέμπτη από τις 14.30 έως τις 17.00, καταληκτική ημερομηνία και ώρα κατάθεσης των προσφορών στο διαγωνισμό για επιλογή στρατηγικού επενδυτή στο Εθνικό Κτηματολόγιο, πραγματοποιούν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων και το Σωματείο Εργαζομένων στην «Κτηματολόγιο ΑΕ». Ζητούν την αναστολή του διαγωνισμού και να μην παραδοθεί το έργο της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου σε ιδιωτικά συμφέροντα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ