Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ: Στην απόλυση δύο εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ (κυτιοποιία), μετά τη μείωση 17% των μισθών με Ενωση Προσώπων. Ο λόγος απόλυσης της μίας εργαζόμενης ήταν ότι δεν υπέγραφε το κείμενο της «Ενωσης Προσώπων». Επιπλέον, απέλυσε και έναν μετανάστη, πατέρα 4 μικρών παιδιών. Η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καταγγέλλει τις απολύσεις, απαιτεί να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας μεθαύριο Πέμπτη (6 π.μ. - 9 π.μ.), ώστε να δοθεί αγωνιστική απάντηση.

ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ: Σε απεργία προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη «ΦΡΙΓΚΟΚΛΑΣ», απαιτώντας να ακυρωθεί η εκ περιτροπής τριήμερη εργασία που επιβάλλει η εργοδοσία μέχρι το τέλος του έτους με παράλληλη μείωση μισθών. Οι εργαζόμενοι, στη γενική τους συνέλευση, αποφάσισαν επίσης την Πέμπτη το πρωί - μέρα που αρχίζει η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας - να βρεθούν όλοι μαζί μπροστά απ' τις πύλες του εργοστασίου.

PHONE MARKETING: Απόφαση για συνέχιση της απεργίας τους και αύριο, Τετάρτη, πήραν χτες σε γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Phone Marketing» (τηλεφωνικό κέντρο στη Ν. Ιωνία), η οποία και προκηρύχθηκε από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

ΜΕΚ/ΒΕΚ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΜΕΚ/ΒΕΚ στο Βόλο. Το Συνδικάτο Μετάλλου νομού Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου για κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του ομίλου Λεμονιά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ