Σάββατο 20 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Στο κλείσιμο ενός τμήματος της επιχείρησης και τη συνακόλουθη απόλυση 17 εργαζομένων προχώρησε η εταιρεία ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, που δραστηριοποιείται στο χώρο των εκτυπώσεων. Η εργοδοσία κάνει λόγο για τις συνέπειες της κρίσης και την πτώση των εργασιών. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των ανέργων, όπως 1.120 ευρώ επίδομα ανεργίας, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναστολή πληρωμών των δανείων, επιδότηση του ενοικίου και μείωση των τιμολογίων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο νερό και το σταθερό τηλέφωνο κατά 50%.

ΕΡΚΑΤ: Μετά από παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, η εργοδοσία της ΕΡΚΑΤ, στα έργα κατασκευής του Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Κορωπί, έκανε λόγο για καταβολή όλων των δεδουλευμένων μέσα στην ερχόμενη βδομάδα, στη διάρκεια συνάντησης με την Επιθεώρηση Εργασίας. Υπενθυμίζεται πως η ΕΡΚΑΤ, χρωστάει από τον Αύγουστο μέχρι και τον Οκτώβρη στους εργαζόμενους.

ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ: Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων της κοινοπραξίας «ΛΑΜΔΑ», «ΗΛΕΚΤΩΡ» και «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», στο εργοτάξιο του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή δεδουλευμένων του Οκτωβρίου.

«ΠΕΖΕΤΑΚΙΣ ΑΕ»: Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι 250 εργαζόμενοι της εταιρείας κατασκευής πλαστικών σωλήνων «ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ ΑΕ», στη Βοιωτία, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ