Τετάρτη 27 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Την αγανάκτηση των συνταξιούχων για την απόφαση της κυβέρνησης να μη δώσει αύξηση στην επικουρική σύνταξη, εκφράζει με ανοιχτή επιστολή στην υπουργό Απασχόλησης η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά. Αφού επισημαίνει την άσχημη θέση στην οποία έχουν φέρει τους συνταξιούχους οι συνεχείς ανατιμήσεις σε όλα τα είδη, απαιτεί την ανάκληση της απαράδεκτης, όπως χαρακτηρίζει, αυτής απόφασης. «Η άρνησή σας, αναφέρεται στην επιστολή, να είστε σίγουροι θα οδηγήσει τους απόμαχους της δουλειάς σε θέση μάχης, που ενόψει των εκλογών θα σας μαυρίσει, τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ και θα δώσει την ψήφο στο ΚΚΕ».

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σε συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής Τράπεζας προχωρούν αύριο στις 3.15 το μεσημέρι εργαζόμενοι σε αυτή, ενάντια στη εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης που έχει ξεκινήσει η διοίκηση. Την εγκατάσταση των αποκαλούμενων συστημάτων ασφαλείας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΕΣΑΚ Εμπορικής.

ΛΑΡΙΣΑ: Με την εκλογή 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, 3μελούς ελεγκτικής επιτροπής, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και τη συγκρότηση του προεδρείου, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του ταξικού Συνδικάτου Τραπεζοϋπαλλήλων - Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Λάρισας. Πρόεδρος του Συνδικάτου εκλέχτηκε ο Β. Κουρτεσιώτης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Την κυβέρνηση και το υπουργείο Απασχόλησης καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες που την περασμένη Παρασκευή πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο αρμόδιο υπουργείο καταγγέλλοντας το πάγωμα των γλισχρών, κύριων και επικουρικών, συντάξεων όλων των ταμείων. Η υπουργός απουσίαζε εσκεμμένα. Οι συνταξιούχοι ξεκαθαρίζουν ότι θα απαντήσουν με νέους αγώνες στην αντιασφαλιστική - αντισυνταξιουχική πολιτική της κυβέρνησης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ