Κυριακή 10 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Μπούχεβαλντ για μετανάστες

Στρατόπεδα φρίκης για μετανάστες στην Αφρική προτείνει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Σίλι, στο πρόσφατο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, που έγινε στη Χάγη με θέμα την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ανασύρεται η πρακτική των χιτλερικών στρατοπέδων εξόντωσης. Οι ταμπέλες τους - προς την είσοδο προς τον Αδη έγραφαν: «Azbeit Macht Frei» (δηλαδή «η εργασία σε κάνει ελεύθερο»), στην πορεία προς τα κρεματόρια.

Οι ταμπέλες λοιπόν είναι έτοιμες, η εμπειρία ανανεωμένη, στα αμερικανικά κέντρα βασανισμών στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στο Γκουαντανάμο.

Ετοιμοι και οι βασανιστές, σε βάρος αυτή τη φορά των απελπισμένων, των φτωχών ανθρώπων που ζητούν καταφύγιο στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Δεν αποκλείεται καθόλου οι έγκλειστοι αυτοί των νέων στρατοπέδων - αν προχωρήσουν - να υποχρεωθούν σε καταναγκαστικά έργα για να πληρώσουν τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς των δεσμοφυλάκων τους, όπως και τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, τους σκύλους επιτήρησης... Και βέβαια να πληρώνουν σε κάποια αμερικανικά και ευρωπαϊκά «κέτερινγκ» το φαγητό τους, σερβιρισμένο σε χάρτινα πιάτα μιας χρήσης, όπως χάρτινες θα είναι και οι τροφές, με τα απαράδεκτα διαφημιστικά μηνύματα των πολυεθνικών.

Επιφυλακτικός, στάθηκε στην πρόταση αυτή ο Ελληνας υπουργός Εσωτερικών με την προσθήκη, όμως, ότι πρέπει να ενισχυθούν τα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή εισόδου (λάθρο)μεταναστών.

Επιστροφή στην αθλιότητα και στη βαρβαρότητα προμηνύει η ιμπεριαλιστική νέα τάξη, αν οι λαοί ακολουθήσουν τη σιωπή των «τραπιστών» μοναχών που είχαν κλείσει το στόμα τους στην πραγματικότητα.

Πριν από πολλά χρόνια ο συντηρητικός της εποχής του, Κωστής Παλαμάς, σάλπιζε:

«Ακούστε, εγώ είμ' ο γκρεμιστής γιατί, είμ' εγώ ο χτίστης./ Εγώ της άρνησης πιστός κι ακριβογιός της πίστης» και αλλού προειδοποιούσε: «Κάλλιο φυτρώστε αγριαγκαθιές και σιγοστάλαξ' αίμα, παρά, σε πύργους άρχοντας και σε ναούς το ψέμα»...


Του
Γιώργου ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ