Κυριακή 15 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Τιμή μνήμης σε σας, αδέρφια οικοδόμοι

«Οι φιέστες των "αθανάτων" δεν μπορούν να κρύψουν τους θανάτους 13 εργατών» - ΠΑΜΕ

Δεκατρείς σταυροί, απέναντι από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεκατρείς χαμένες ζωές, βορά της υπερεκμετάλλευσης. Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, αυτοί που όπως λέει ο ποιητής είναι: «των όλων αιτία», έγιναν θύματα της υπερεκμετάλλευσης για να «στοιχειώσουν» τα φανταχτερά έργα και η φιέστα της Ολυμπιακής μεγάλης ιδέας. Μαζί με την εργασιακή και η υπεραξία της ζωής τους.

Δεκατρείς σταυροί, δεκατρείς ζωές. Και μέσα στους λαμπροστολισμένους δρόμους, τις μακιγιαρισμένες προσόψεις, τους πολιορκημένους δρόμους, την τρομοκρατία του «μεγάλου αδελφού» και των ένοπλων ξένων πρακτόρων.

Ανάμεσα σε πανηγυριώτικους λόγους και τις συναινέσεις των αθανάτων. Ανάμεσα σε πυροτεχνήματα, σε φανφάρες και ακτίνες λέιζερ, ούτε μια λέξη, από την επίσημη πολιτεία γι' αυτούς τους οικοδόμους, με την ευρύτερη έννοια, που το Σωματείο τους συμπλήρωσε φέτος είκοσι χρόνια αγωνιστικής πορείας.

Δεκατρείς σταυροί, δεκατρείς εργαζόμενοι, που προστέθηκαν στις δεκάδες άλλες και τις εκατοντάδες που πέφτουν θύματα της εντατικοποίησης και της υπερεκμετάλλευσης, που αποτελούν το «ιερό βάθρο» της «νέας τάξης» που υπηρετούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του νεοφιλελευθερισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

«...Για τους δεκατρείς αυτούς εργάτες που σκοτώθηκαν στα Ολυμπιακά έργα, ποιος αρμόδιος -καταγγέλλει το ΠΑΜΕ- τιμωρήθηκε; Ποιος υπεύθυνος πήγε έστω και για μια μέρα στη φυλακή; ΚΑΝΕΙΣ. Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων αυτών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα στρογγυλοκάθονται στις θέσεις των επισήμων...».

Σκουπίσαμε τα δάκρυα, σφίξαμε τις γροθιές. Στη μνήμη σας συνεχίζουμε, σκυταλοδρόμοι της προόδου.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ