Σάββατο 5 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ολοι αύριο με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι!

Ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» δημοσιεύει ένα ντοκουμέντο - όπλο για κάθε κομμουνιστή, για κάθε εργαζόμενο, στην αντιπαράθεση με την πολιτική του κεφαλαίου και μπροστά στις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2009. Σε ειδικό ένθετο δημοσιεύουμε τη Διακήρυξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Μια μεγάλη πολιτική μάχη που έχει άμεση σχέση με κάθε μικρή ή μεγάλη πτυχή της ζωής των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, αφού η Ευρωπαϊκή Ενωση, ως διακρατική ένωση καπιταλιστικών χωρών, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, με την πολιτική της που συναποφασίζεται από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση σε κάθε χώρα, τσακίζει τα εργασιακά, τα λαϊκά δικαιώματα, σε όφελος της κερδοφορίας και της γιγάντωσης των μονοπωλίων.

Η πολιτική των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση, όπως και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πριν, κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους στη χώρα μας και έχει άμεση σχέση με τις κατευθύνσεις και αποφάσεις της ιμπεριαλιστικής ευρωένωσης. Το ίδιο και η πολιτική συμμετοχής στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αλλά και αυτή του τσακίσματος των λαϊκών δικαιωμάτων. Το ΚΚΕ όλ' αυτά τα χρόνια αποκάλυπτε τον ταξικό υπέρ του κεφαλαίου χαρακτήρα της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και δικαιώθηκε. Επέμενε και επιμένει στη δράση του για την ανάδειξη των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων, της ακρίβειας, της ανεργίας, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, του 65ωρου, της ιδιωτικοποίησης της Υγείας και της Παιδείας, κλπ., καλώντας τους εργαζόμενους, τις λαϊκές δυνάμεις, να εγκαταλείψουν τα κόμματα του δικομματισμού και του οπορτουνισμού, του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει την καπιταλιστική ΕΕ, και να συσπειρωθούν με το ΚΚΕ και το ταξικό κίνημα, να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους. Να οργανώσουν το δικό τους μέτωπο πάλης για τη λαϊκή εξουσία.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση, μπροστά στις ευρωεκλογές, που γίνονται τον επόμενο Ιούνη και θα είναι μια γενικευμένη, εφ' όλης της ύλης πολιτική μάχη, όπως επισήμανε, πρόσφατα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ δίνει τη Διακήρυξή του με τις θέσεις του για τις ευρωεκλογές. Για να ανοίξει πλατιά συζήτηση με όλους τους εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες, τη νεολαία και τις γυναίκες, για τα μεγάλα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ (Μάαστριχτ, Συνθήκη Λισαβόνας, Ευρωσυνθήκη, κλπ.) και τα χειρότερα που έρχονται.

Ετσι, η δημοσίευση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές πρέπει να φτάσει σε κάθε λαϊκό σπίτι. Για να αναπτυχθεί πλούσιος διάλογος με όλο το λαό, για τις αιτίες και τις ευθύνες των κομμάτων του ευρωμονόδρομου για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ και την αναγκαιότητα ενίσχυσής του από το λαό. Γι' αυτό και κάθε κομμουνιστής, ΚΝίτης και ΚΝίτισσα, οι οπαδοί μας, αύριο, Κυριακή, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πανελλαδική εξόρμηση με το «Ριζοσπάστη». Για να φθάσει η Διακήρυξη με τις θέσεις του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές σε κάθε λαϊκό σπίτι, στους τόπους δουλειάς και κατοικίας των εργαζομένων, στα στέκια και στους χώρους που ζει, σπουδάζει και απασχολείται η νεολαία. Ολοι στην πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη»!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ