Παρασκευή 13 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Επικίνδυνα κελεύσματα

Πριν από λίγες μέρες το Συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ αποφάσισε την επιμήκυνση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας σε 65 ώρες! Προχτές, η Βουλή, με δικομματική συναίνεση, επικύρωσε την εκτρωματική Ευρωσυνθήκη. Πρόκειται για δύο αποφάσεις που «απασφαλίζουν» μια βόμβα στα θεμέλια όσων απ' τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια. Δύο αποφάσεις που υποδεικνύουν και αποδεικνύουν την αντιδραστική αντιλαϊκή φύση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Προστίθενται στο αντιλαϊκό αντεργατικό οπλοστάσιο του ευρωενωσιακού μεγάλου κεφαλαίου, θωρακίζοντάς το απέναντι στους λαούς και τα κινήματά τους.

Παρ' όλα αυτά δεν προκαλούν έκπληξη τοποθετήσεις που συνιστούν στο λαό σύνεση. Που τον προτρέπουν να αποδεχτεί τα γενόμενα με σκυμμένο το κεφάλι και να μη διανοηθεί καν να αμφισβητήσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Την ώρα δηλαδή που τα επιτελεία των Βρυξελλών, τα κόμματα του κεφαλαίου, κηρύττουν πόλεμο στους λαούς των χωρών - μελών της ΕΕ, κάποιοι στην Ελλάδα καλούν τον ελληνικό λαό να παραδοθεί άνευ όρων. Δεν απηχούν παρά τον μύχιο πόθο της άρχουσας τάξης που είναι και η μόνη που το συμφέρον της εντοπίζεται στον «ευρωμονόδρομο».

Τα κελεύσματα υποταγής πάντα διατυπώνονταν, πόσο μάλλον τώρα που η επίθεση είναι τέτοια που φουντώνει την αγανάκτηση, που θα πυροδοτήσει αντιστάσεις. Αυτό ακριβώς θέλουν να αποφύγουν και να εμποδίσουν όσοι τα διατυπώνουν. Γνωρίζουν καλά πως ο ελληνικός λαός διαθέτει πια συσσωρευμένη πείρα από την ένταξη και την πορεία της χώρας στην ΕΕ. Κι αυτή αποδεικνύει πως τίποτα το καλό δεν προέκυψε για τον ίδιο. Πως κάθε προσδοκία που του καλλιέργησαν απ' την εποχή ακόμα των «χρυσών κουταλιών» ήταν άνευ αντικρίσματος. Τα συμπεράσματα που μπορεί να προκύψουν απ' αυτή την πείρα, τον κίνδυνο να μετουσιωθούν σε δράση, προσπαθούν να ξορκίσουν. Είναι άλλωστε αποκαλυπτικό πως ούτε καν υποσχέσεις δεν μπορούν να δώσουν σαν «αντάλλαγμα» της σύνεσης που ζητούν απ' το λαό, γι' αυτό προσπαθούν να την εκβιάσουν καταφεύγοντας σε κινδυνολογίες.

Οι λαοί όμως δεν είναι διατεθειμένοι να «αυτοκτονήσουν». Τα δικά τους συμφέροντα είναι που επιτάσσουν απειθαρχία και ανυπακοή στην ΕΕ των μονοπωλίων. Που διατάσσουν αγώνα, ρήξη, ανατροπή μ' αυτό το ιμπεριαλιστικό άντρο. Ο ελληνικός λαός να κλείσει τα αυτιά του στα κελεύσματα υποταγής, να καταδικάσει όσους τον καλούν να κάνει τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό στάση ζωής. Να πάρει απόφαση αμφισβήτησης και σύγκρουσης με την πολιτική που ευνοεί τα κέρδη της πλουτοκρατίας και εγγυάται βάθεμα της εκμετάλλευσής του, φτώχεια, ανέχεια, ανασφάλεια. Εγκαταλείποντας τα κόμματα που την εφαρμόζουν, τις δυνάμεις του «ευρωμονόδρομου», τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον ΛΑ.Ο.Σ. Ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ και πυκνώνοντας τις γραμμές της λαϊκής κοινωνικοπολιτικής πάλης. Η δική του λαϊκή συμμαχία όταν οικοδομηθεί θα αποδειχτεί απείρως ισχυρότερη απ' τη λυκοσυμμαχία των καπιταλιστών. Η πάλη για τη δική του λαϊκή εξουσία είναι η μόνη συνετή απόφαση απ' τη σκοπιά των δικών του συμφερόντων.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ