Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανυποχώρητοι στον ιμπεριαλισμό

Οταν στις 17 του Φλεβάρη έμπαινε για άλλη μια φορά με ένταση η «ιμπεριαλιστική σφραγίδα» στο Κοσσυφοπέδιο με τη μονομερή ανακήρυξη της «ανεξαρτησίας» του, από τους αλβανόφωνους ήταν φανερό ότι θα άνοιγε ο «ασκός του Αιόλου» στην περιοχή. Η γνωστή τακτική των ιμπεριαλιστών, Αμερικανών και Ευρωπαίων, του «διαίρει και βασίλευε», που εφαρμόστηκε από τη δεκαετία του '90 για το σμπαράλιασμα της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας, προωθείται με τη δημιουργία ενός ακόμα προτεκτοράτου τους, με τη βίαιη απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου, και ας είναι σερβική επαρχία. Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι ο αρχιτρομοκράτης Μπους ανακοίνωσε ότι θα στείλει όπλα στο «ανεξάρτητο Κόσσοβο».

Μάλιστα, η κίνηση αυτή με κυνικότητα σημειώνεται ότι «θα ενδυναμώσει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και θα προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη». Δηλαδή, οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές κινδυνεύουν από τα Βαλκάνια; Απλά στέλνουν μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι δική τους περιοχή και για να το εξασφαλίσουν αυτό θα προωθήσουν τάχιστα τα σχέδιά τους για παραπέρα εξοπλισμό των Κοσσοβάρων Αλβανών. Ετσι, παίρνουν θέση απέναντι και στους ανταγωνιστές συμμάχους τους της ΕΕ, που ετοιμάζουν δικό τους στρατό κατοχής δίπλα σε αυτό του ΝΑΤΟ, στρατό όπου συμμετέχουν και Ελληνες με ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα, είναι και κίνηση επίδειξης δύναμης απέναντι στην ανταγωνιστική Ρωσία και «τρίξιμο των δοντιών» ενόψει της επερχόμενης, στις αρχές Απρίλη, συνόδου του ΝΑΤΟ. Και φυσικά είναι και οι «μπίζνες» που ανοίγουν σε αυτό το προτεκτοράτο, που χρησιμοποιείται, όπως και χώρες των Βαλκανίων μέσω και των σύμμαχων στο ιμπεριαλιστικό σύστημα κυβερνήσεων της περιοχής, για τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των ενεργειακών πόρων και γενικά τον έλεγχο της γεωστρατηγικής θέσης. Ταυτόχρονα, περνάει και ένα σημαντικό «μήνυμα» από την πλευρά των Αμερικανών.

Ο δικός μας λαός καθώς και όλοι οι λαοί της περιοχής πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το πού οδηγεί αυτή η εγκληματική δράση των ιμπεριαλιστών. Η εμπειρία που έχει συσσωρευτεί όλα αυτά τα χρόνια δείχνει ότι όχι μόνο δεν μπορούν να ωφεληθούν αν είναι με το πλευρό των φονιάδων, αλλά, αντίθετα, οδηγούνται σε νέα μακελειά. Ο μόνος δρόμος που συμφέρει πραγματικά τους λαούς, είναι να απαλλαγούν οριστικά από την παρουσία του ιμπεριαλισμού στην περιοχή. Που σημαίνει πάλη σε εθνικό επίπεδο, μαζί με τη συντονισμένη πάλη των λαών για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων σε κάθε χώρα.

Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης και του χωριού στη χώρα μας απαιτείται να τιμωρήσουν και πολιτικά όλους αυτούς που συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όσους ψάχνουν να βρουν «αντίβαρο» απέναντι στις ΗΠΑ στην ΕΕ. Η αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι η μόνη διέξοδος, γιατί ο ιμπεριαλισμός, δηλαδή ο καπιταλισμός στο στάδιο του σαπίσματός του, δε μερεμετίζεται, παρά μόνο ανατρέπεται. Σε αυτή την προοπτική της ρήξης, όπου καλεί σήμερα το ΚΚΕ, βρίσκεται και η λύση των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε σε όλα τα μέτωπα, από την εργασία και την Ασφάλιση μέχρι την Παιδεία, την Υγεία και τον Πολιτισμό, για να καταργηθούν οι εκμεταλλευτές που απομυζούν τον τεράστιο πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ