Παρασκευή 7 Δεκέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κόντρα στη γραμμή της υποταγής

Την Τετάρτη, 12 του Δεκέμβρη, απεργούμε μαζικά. Νεκρώνουμε την παραγωγή στα εργοστάσια, στα γιαπιά, σε κάθε τόπο. Συμμετέχουμε στις αλυσίδες της περιφρούρησης. Σπάζουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και τις απειλές. Παίρνουμε μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην εργοδοσία και την κυβέρνηση, στα κόμματα του κεφαλαίου και τους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Γυρνάμε την πλάτη, καταδικάζουμε την τακτική του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες αποτελούν οργανικό κομμάτι στο μέτωπο της αντεργατικής - αντιασφαλιστικής επίθεσης. Εχουν αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο για την εκτόνωση των αγώνων, για την υπεράσπιση της στρατηγικής γραμμής των προωθούμενων αλλαγών. Οι εργαζόμενοι έχουν πείρα. Οι δυνάμεις, που σήμερα προσπαθούν να εγκλωβίσουν εργατικές λαϊκές συνειδήσεις σε ανώδυνα για το κεφάλαιο αιτήματα και στόχους πάλης, είναι οι ίδιες που το 2002 εξαργύρωσαν στο τραπέζι του «διαλόγου» για το νόμο Ρέππα τις μεγαλειώδεις παλλαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στις προτάσεις Γιαννίτση. Ο βαθιά αντιδραστικός νόμος Ρέππα είναι και δικό τους δημιούργημα. Τις συνέπειες αυτού του νόμου πληρώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Στα θεμέλια αυτού του νόμου, και των προηγούμενων της ΝΔ, οικοδομεί τώρα η κυβέρνηση τη νέα αντιασφαλιστική επίθεση. Αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργεί τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, μειώνει τις συντάξεις για χιλιάδες εργάτες και υπάλληλους.

Η ΠΑΣΚΕ καλεί στην απεργία με πλαίσιο υπεράσπισης του νόμου Ρέππα. Καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν υπέρ της μείωσης των συντάξεων σταδιακά κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, υπέρ του υπολογισμού της σύνταξης στη βάση των μισθών της τελευταίας πενταετίας. Τους καλεί να υπερασπιστούν τη δήθεν «εθελούσια» αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την ενοποίηση των Ταμείων και την εξίσωση προς τα κάτω των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τη σύσταση επαγγελματικών ταμείων, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης.

Η ΔΑΚΕ συμφωνεί απόλυτα με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Κάνει λόγο για «επικοινωνιακά σφάλματα» της κυβέρνησης και αυτά προσπαθεί να «διορθώσει» με τη συμμετοχή της στην απεργία. Παίζει το δικό της ρόλο σ' ένα ολωσδιόλου στημένο παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων και επιδιώκει να βγει αλώβητη. Συμφωνεί με την ΠΑΣΚΕ στο κατάπτυστο πλαίσιο για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση, που νομιμοποιεί τη μερική απασχόληση και τη «διευθέτηση», τις μαζικές απολύσεις.

Ο ΣΥΝ και η συνδικαλιστική του παράταξη καλεί και αυτός σε αγώνα για την υπεράσπιση πλευρών του νόμου Ρέππα. Αθωώνει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας το σε κοινή δράση για το Ασφαλιστικό. Δίνει πάτημα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να βρεθούν την Τετάρτη στις κινητοποιήσεις. Δίνει το άλλοθι που ζητάνε οι θύτες να διαδηλώσουν μαζί με τα θύματα, να καθαρθούν από την αντεργατική τους πολιτική.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς που πετσόκοψαν και πετσοκόβουν τα δικαιώματά τους, που είναι όλοι τους θιασώτες της λογικής της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου, των «αντοχών της οικονομίας», που αντιμετωπίζουν την Ασφάλιση σαν κόστος και πάνω σ' αυτήν τη στρατηγική αντίληψη δομούν την τακτική τους. Οι εργαζόμενοι έχουν το δικό τους μέτωπο, το ΠΑΜΕ. Εχουν το δικό τους πλαίσιο υπεράσπισης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων τους, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν το δικό τους απεργιακό ραντεβού στις 12 Δεκέμβρη: Στις δεκάδες συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Να μη λείψει κανείς!



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ