Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στην εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη»

Ενενήντα ολόκληρα χρόνια ζωής και δράσης υπέρ του λαού, με μόνη πυξίδα τα λαϊκά συμφέροντα, συμπληρώνει το 2008 το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ ιδρύθηκε στις 17 Νοέμβρη του 1918. Την ερχόμενη Κυριακή ένθετη στον «Ριζοσπάστη» θα κυκλοφορήσει η Διακήρυξη της ΚΕ του Κόμματος για τα 90χρονά του, ενώ με απόφασή της ολόκληρη η χρονιά από τώρα έως το Νοέμβρη του 2008 θα είναι χρονιά πολιτικών εκδηλώσεων γι' αυτή τη βαρυσήμαντη ιστορική επέτειο. Η επέτειος ίδρυσης του ΚΚΕ συμπίπτει με την επέτειο της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που φέτος γιορτάζουμε τα 90 χρόνια της. Διπλή γιορτή για τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας, που αυτή την Κυριακή μοιράζονται τη χαρά και την περηφάνια τους για το Κόμμα τους με το λαό, συμμετέχοντας όλοι στην πανεξόρμηση της Κυριακής.

Αυτή η πανεξόρμηση σηματοδοτεί την έναρξη του γιορτασμού. Και πώς καλύτερα μπορεί αυτός να αρχίσει παρά με το λαό, μέσα στο λαό, εκεί που οι άνθρωποι του μόχθου και τα παιδιά τους ζουν, εργάζονται, μορφώνονται, ψυχαγωγούνται. Στις γειτονιές και στα σπίτια των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, στους χώρους δουλιάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, τα μαγαζιά και τα γραφεία, στα σχολεία και τις σχολές, στις πλατείες. Αυτήν την Κυριακή να ξεχυθούμε παντού, με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι, με τη Διακήρυξη για τα 90 χρόνια ζωής του Κόμματός μας, του Κόμματος της εργατικής τάξης. Θα είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής σ' αυτήν την ενενηντάχρονη πορεία προσφοράς και θυσιών για το καλό του λαού και του τόπου, για τον αταλάντευτο αγώνα για το σοσιαλισμό.

Κυριακή γιορτή, λοιπόν, για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μια γιορτή που προετοιμάζεται εντατικά και προσεκτικά από τις ΚΟ όλης της χώρας. Για να είναι το άνοιγμα πλατύ, για να είναι χιλιάδες αυτοί με τους οποίους θα ανταμώσουμε, χιλιάδες τα φύλλα του «Ρ» και οι Διακηρύξεις που θα αλλάξουν χέρια. Για να μοιραστούμε με όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους συντρόφους και συνοδοιπόρους μας στο πλάι του Κόμματος, στις γραμμές των αγώνων, σκέψεις, απόψεις, προβληματισμούς. Να τους ακούσουμε ξανά, να συζητήσουμε ξανά μαζί τους την ανάγκη να πάρουν μέρος στις αγωνιστικές πολιτικές δραστηριότητες του ΚΚΕ, στηρίζοντας με κάθε πρόσφορο τρόπο το Κόμμα, πλαισιώνοντας πιο αποφασιστικά τις γραμμές του κινήματος, δίνοντας στο πλευρό των κομμουνιστών τις κρίσιμες μάχες του σήμερα, τη μάχη για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών, για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την απόσπαση μέτρων που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας. Μα πάνω απ' όλα, να συσπειρωθούν με την πολιτική του, να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη για το δικό τους δρόμο ανάπτυξης κόντρα στο κεφάλαιο, να χτίσουν το Μέτωπο για τη Λαϊκή Εξουσία.

Είναι πολλοί αυτοί που μας περιμένουν την Κυριακή. Που περιμένουν να τους χτυπήσει την πόρτα το Κόμμα που έγινε στην καρδιά και τη συνείδησή τους συνώνυμο του υπερασπιστή τους, του αταλάντευτου μαχητή των δίκιων τους, της συνέπειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Θα είμαστε όλοι εκεί. Στη μάχη της εξόρμησης με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι για να φτάσει παντού. Αλλωστε, για μας γιορτή είναι ο αγώνας έως την τελική νίκη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ