Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μη χαθεί ούτε λεπτό, ούτε ψήφος

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Θεωρούν τις εκλογές ως ανώτατη μορφή λαϊκής συμμετοχής, αλλά με έναν όρο: Ο λαός να είναι εγκλωβισμένος σε κάθε μορφής ψευτοδιλήμματα, που καμιά σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες, τις αγωνίες του. Για να είναι ελεγχόμενος ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα «κόμματα εξουσίας», για να υπάρξει «ισχυρή» κυβέρνηση που θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική.

Ομως, το πραγματικό δίλημμα είναι ένα και η απάντηση σε αυτό είναι το ουσιαστικό διακύβευμα των εκλογών: Θα εξακολουθήσει αυτή η πολιτική να έχει - μέσω της ψήφου του καθενός - τη συναίνεση του ελληνικού λαού ή θα υποστεί αποφασιστικό πλήγμα, με τη μείωση των ποσοστών όσων την εκφράζουν, με ταυτόχρονη αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ;

Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει βγάλει το βασικό συμπέρασμα: Η πολιτική που εφαρμόζεται - ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια - έχει ως αποτέλεσμα αυτό που συμπυκνώνεται στη φράση «οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι». Εξυπηρετεί την πλουτοκρατία και προσθέτει βάρη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Οι ισχυρές κυβερνήσεις, μαζί με τις ισχυρές αξιωματικές αντιπολιτεύσεις που έβγαλαν οι κάλπες στις προηγούμενες εκλογές, ήταν αυτές που εφάρμοσαν αυτήν την πολιτική. Το ίδιο επιδιώκουν και τώρα. Γιατί έχουν υποχρεώσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, έχουν δεσμεύσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τους ξανακάνουν το χατίρι. Οσο πιο αδύναμος ο δικομματισμός, όσο πιο αδύναμη η όποια μονοκομματική ή συμμαχική κυβέρνησή του, όσο αποδυναμώνονται οι θέσεις και τα επιχειρήματά του (ανταγωνιστικότητα, ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων και εμπορευμάτων, «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» σε Εργασιακό, Ασφαλιστικό, Παιδεία κλπ.), όσο δεν ενισχύονται όσοι πασχίζουν για την «από τα αριστερά» ενσωμάτωση και συμβιβασμό, τόσο πιο κερδισμένος ο λαός.

Το ΚΚΕ έδωσε και θα εξακολουθήσει να δίνει τη μάχη για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, γνωρίζοντας ότι δεν είναι περίπατος. Καλεί τους εργαζόμενους που παραμένουν εγκλωβισμένοι όχι μόνο να σκεφτούν, αλλά και να αλλάξουν. Να ορθώσουν το ανάστημά τους, να προσπεράσουν αποφασιστικά ψευτοδιλήμματα και μικροσυμφέροντα που υποσκάπτουν τα πραγματικά τους ταξικά συμφέροντα. Επισημαίνοντας ότι αυτό που δίνει δύναμη είναι η ίδια η οργάνωση του λαού, το πολιτικό πρόγραμμα που διαθέτει το λαϊκό κίνημα με άμεσους στόχους, αλλά και στόχους ριζικής ανατροπής. Γι' αυτό πρέπει να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ, που αποδεδειγμένα είναι το πραγματικό και ουσιαστικό αντίπαλο δέος. Γιατί κάθε ψήφος στο ΚΚΕ φέρνει πιο κοντά την κοινωνική και πολιτική συμμαχία, που θα υψώσει φραγμό στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, θα φέρει πιο κοντά την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.

Τα μηνύματα προς αυτήν την κατεύθυνση από τους χώρους δουλιάς, τις γειτονιές και τα χωριά είναι αισιόδοξα περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Μέχρι να κλείσουν οι κάλπες δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό, ούτε μια ψήφος. Οσο περνούν οι ώρες, τα τύμπανα του εκβιασμού ηχούν πιο δυνατά. Η μάχη των εκλογών θα τελειώσει όταν θα κλείσουν οι κάλπες. Από τη Δευτέρα έχουμε αγώνες...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ