Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να είναι η ψήφος κόκκινη!

Οι ώρες που απομένουν μέχρι το πρωί της Κυριακής, είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε κομμουνιστή και κομμουνίστρια. Για κάθε φίλο και οπαδό του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Για όλους εκείνους που συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές και πορεύτηκαν μαζί τους σε δύσκολους δρόμους.

Που πάλεψαν από το ίδιο μετερίζι για το δικαίωμα στη δουλιά, στο μεροκάματο, στη σύνταξη, στη μόρφωση.

Μάχη με το ψηφοδέλτιο, ούτε λεπτό χαμένο μέχρι και την Κυριακή.

Να μιλήσουμε μαζί τους για το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και τη δύναμή του.

Να είναι η ψήφος κόκκινη!

Για κείνον που τον πνίγει η αμφισβήτηση για την πολιτική που συνθλίβει δικαιώματα και κατακτήσεις. Για κείνον που αγανακτεί από τους πρασινογάλαζους Φιλιππικούς πάνω από το κουφάρι των κατακτήσεών του και είναι έτοιμος να κάνει το βήμα για πρώτη φορά.

Για κείνον που βλέπει στο ΚΚΕ τον πρωτοπόρο συναγωνιστή στην αλυσίδα της απεργίας, στο μπλόκο για το ξερίζωμα από τη γη, στη μάχη ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου. Σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη για την Παιδεία, την Υγεία, τα δημοκρατικά δικαιώματα, το περιβάλλον.

Για κείνον που διατηρεί τις διαφωνίες του, αλλά αναγνωρίζει στο Κόμμα τη συνέπεια μιας δύναμης που δε νερώνει το κρασί της, δεν υπογράφει δήλωση υποταγής.

Για κείνον που αντιλαμβάνεται πως προοδευτικό είναι ό,τι προάγει τη λαϊκή ευημερία, ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες, αντιστοιχεί τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας με το επίπεδο της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Και πως, αντίθετα, συντηρητικό είναι ό,τι γυρίζει τον άνθρωπο και την Ιστορία πίσω. Ο,τι πασχίζει να συσσωρεύσει ολοένα και περισσότερο πλούτο στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών.

Να είναι η ψήφος κόκκινη.

Για κείνον που αντιλαμβάνεται ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα και τα καθήκοντά του είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους εφήμερους και καιροσκοπικούς.

Που σκέφτεται την επόμενη μέρα και ανησυχεί πραγματικά για το πώς η πάλη θα γίνει πιο αποτελεσματική.

Πώς θα ανοίξουν νέοι δρόμοι, πιο ριζοσπαστικοί, πιο ελπιδοφόροι, που θα φτάνουν μέχρι την κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Για κείνον που θέλει αύριο να δυσκολέψει τη δικομματική εναλλαγή και τα σχέδιά της. Και ξέρει με πολιτικούς και καθαρούς όρους να κρίνει την μπέσα ενός κόμματος που δεν τον απογοήτευσε, δεν τον πρόδωσε. Δεν του λέει σήμερα πράγματα διαφορετικά από αυτά που του έλεγε χτες.

Για όλους αυτούς καμιά αστοχία δεν επιτρέπεται την Κυριακή. Δε δικαιολογείται καμιά ψήφος χαμένη σε λύσεις ανέξοδες και ανώδυνες γι' αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή. Δε δικαιολογείται κανείς απ' όλους αυτούς να αφήσει την ψήφο του ανεκμετάλλευτη. Ολες οι ψήφοι στο ΚΚΕ μοντάρουν τη δύναμη αντίστασης στα χειρότερα, τη δύναμη αντεπίθεσης.

Για όλους αυτούς, για όλους μας, να είναι η ψήφος κόκκινη! Κατ' ευθείαν στο στόχο!



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ