Τετάρτη 29 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Τιμωρήστε τους ενόχους

Οι καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών φέρνουν στην επιφάνεια, με τον πλέον τραγικό αλλά και εντυπωσιακό τρόπο, την εμπρηστική πολιτική που εφαρμόζουν τα κόμματα εξουσίας των τελευταίων δεκαετιών. Μια πολιτική που, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, βάζει φωτιά στα δικαιώματα των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, κάνει στάχτες την ίδια τη ζωή τους. Είναι η ίδια πολιτική, τόσο σε επίπεδο θεσμικού πλαισίου, όσο και σε επίπεδο μηχανισμών πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, που ενθαρρύνει, οπλίζει και προσφέρει το κατάλληλο έδαφος για να δράσουν οι κάθε είδους εμπρηστές.

Τα κροκοδείλια δάκρυα που τώρα χύνουν οι πρωταγωνιστές και οι απολογητές αυτής της ένοχης πολιτικής ούτε πρέπει ούτε μπορεί να συσκοτίσουν τις πολιτικές ευθύνες των κομμάτων της άρχουσας τάξης για όλων των ειδών τους εμπρησμούς που προκαλούν. Είναι επιτακτική ανάγκη να εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα που αφορούν στο σήμερα και στο αύριο αυτού του τόπου. Οσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, είτε με κυβέρνηση της ΝΔ είτε με κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα συνεχίζονται οι εμπρησμοί τόσο των δασών και της γης, όσο και των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στη δουλιά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Το ότι πρόκειται για μια συνολικότερη εκκαθαριστική επιχείρηση της ακόρεστης βουλιμίας του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του, που στο πέρασμά της τσαλαπατά, καίει, δεν αφήνει όρθια δικαιώματα και κατακτήσεις, γίνεται όλο και πιο φανερό.

Αυτή η εμπρηστική πολιτική είναι κοινός παρονομαστής στην εμπορευματοποίηση και στην ιδιωτικοποίηση των δασών και των παραλιών, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και κάθε είδους δραστηριότητας και ανάγκης των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι η ίδια πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ετσι όπως καίγονται τα δάση, και πάνω στα αποκαΐδια στήνεται ένας υποκριτικός δικομματικός καυγάς, με τον ίδιο τρόπο γίνονται στάχτη τα εργασιακά δικαιώματα, εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα, η Παιδεία και η Υγεία γίνονται ακριβό εμπόρευμα, η ζωή και το μέλλον της νέας γενιάς προβάλλουν σαν καμένη γη στα μάτια των νέων που αναζητούν δρόμους για να πορευτούν. Είναι η καμένη, για τα λαϊκά στρώματα, αλλά παράδεισος για την πλουτοκρατία και τα μονοπώλια γη που αφήνει πίσω της η κοινή αγροτική και γενικότερα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, στην οποία προσκυνάνε και τα δύο κόμματα.

Αν λοιπόν πρέπει, και υποτίθεται πως είναι αυτονόητο αυτό, να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι εμπρηστές, το ίδιο αυτονόητο και πολύ περισσότερο επιτακτική ανάγκη είναι να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της εμπρηστικής πολιτικής. Ο ελληνικός λαός στις 16 του Σεπτέμβρη με την ψήφο του και στη συνέχεια με τους αγώνες του, για διεύρυνση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του, πρέπει να τιμωρήσει και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να τους κοντύνει ο λαός, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ, ανοίγοντας έτσι παράθυρο στο μέλλον.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ