Τρίτη 21 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Βαθιά ταξική η πολιτική τους

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ καλούν το λαό σε συστράτευση προκειμένου να συνεχιστούν οι «μεταρρυθμίσεις» που προπαγανδίζουν σαν αναγκαίες. Προκαλώντας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, προσπαθούν να πείσουν ότι από τα μέτρα που έχουν πάρει μέχρι τώρα, είτε κυβερνούσε ο ένας, είτε ο άλλος, βγήκαν όλοι κερδισμένοι. Οτι η εργατική λαϊκή οικογένεια ωφελήθηκε εξίσου με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες! Στη βάση αυτή, ζητούν την ψήφο του λαού, μεταφράζοντάς την από τώρα σε συναίνεση για την προαποφασισμένη ένταση της επίθεσης σε όλα τα μέτωπα.

Οπως όλες οι «μεταρρυθμίσεις» που προώθησαν τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έτσι και αυτές που έχουν τώρα στα συρτάρια τους, ούτε ουδέτερες είναι, ούτε αταξικές, όπως προσπαθούν να τις παρουσιάσουν. Το αντίθετο, μάλιστα. Ιδιαίτερα την τελευταία δεκαπενταετία, τα μέτρα που νομοθέτησαν στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά, στην Υγεία, στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στην ακτοπλοΐα, στους μετανάστες και αλλού, έχουν ξεκάθαρο ταξικό πρόσημο σε βάρος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και υπέρ της πλουτοκρατίας.

Από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και τη μείωση των συντάξεων δε βγήκαν ωφελημένοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, αλλά οι βιομήχανοι, αφού απαλλάσσονται ολοένα και περισσότερο ακόμα και από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Κοινωνική Ασφάλιση. Από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, είτε επί ΠΑΣΟΚ, είτε επί ΝΔ, δεν κέρδισαν οι εργάτες και οι εργάτριες, αλλά οι μεγαλοβιομήχανοι, που ξεπέρασαν το σκόπελο του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και βάθυναν την εκμετάλλευση. Από τις επιδοτήσεις των επιχειρηματιών για νέες θέσεις εργασίας δεν ωφελήθηκαν οι εργαζόμενοι, αφού οι επιχειρηματίες παίρνουν ζεστό χρήμα και η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται.

Η άρση του καμποτάζ στην ακτοπλοΐα δεν πρόσθεσε δικαιώματα στους ναυτεργάτες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες στους νησιώτες και τους επιβάτες. Πρόσθεσε μόνο κέρδη στους εφοπλιστές, μεγαλύτερη ανασφάλεια και ασυδοσία στις θάλασσες. Οι πολυδιαφημιζόμενες «μεταρρυθμίσεις» στην Υγεία και την Παιδεία δε βελτίωσαν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το λαό και προς όφελος του λαού. Αντίθετα, συνέτειναν στην ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση, εξασφαλίζοντας ασύλληπτα κέρδη στο κεφάλαιο.

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα βαθιά αντιδραστικά πεπραγμένα τους. Και σ' αυτήν την απαρέγκλιτη ρότα, έχουν σκοπό και οι δύο να πορευτούν μετά τις εκλογές, διεκδικώντας ο καθένας για λογαριασμό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση των «μεταρρυθμίσεων» που θα συμπληρώσουν τα μέχρι τώρα μέτρα, θα δώσουν νέο αέρα στα κέρδη των μονοπωλίων. Σ' αυτήν την κατεύθυνση επιχειρούν να καταστήσουν συνένοχο το λαό. Με υπερταξικά δήθεν συνθήματα προσπαθούν να υφαρπάξουν τη συναίνεσή του στο σχεδιαζόμενο σε βάρος του έγκλημα.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες και η νεολαία, έχουν συσσωρεύσει πλούσια πείρα από τη δικομματική εναλλαγή τα τελευταία χρόνια. Και την πείρα τους αυτή πρέπει να την αξιοποιήσουν μπροστά στην κάλπη. Η πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι εχθρική προς τις πραγματικές τους ανάγκες, τα συμφέροντά τους. Είναι επικίνδυνη, ακριβώς επειδή εξυπηρετεί το κεφάλαιο. Και σαν τέτοια πρέπει να απαντηθεί. Την επομένη των εκλογών, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πρέπει να μετρούν σοβαρές απώλειες, να ενισχυθεί αποφασιστικά το ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ