Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Οπλο στα χέρια του λαού

Από τα βασικά συμπεράσματα της νέας «συμφοράς» που βρήκε τη χώρα, με τις δεκάδες πυρκαγιές να καταστρέφουν τα δάση της εδώ και πολλές μέρες, είναι αναμφίβολα η υπογράμμιση της ανάγκης για αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Δεν το επισημαίνουμε για να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά γιατί αυτή η ανάγκη αναδεικνύεται από την ίδια τη ζωή και δεν μπορεί παρά να υπάρξει συνειδητή δράση στην κατεύθυνση αυτή.

Η παρέμβαση του ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές και ιδιαίτερα μετά το έγκλημα στην Πάρνηθα, ήταν στον αντίποδα της εμπρηστικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ηταν το μόνο κόμμα που από την πρώτη στιγμή καταπολέμησε τη θεωρία των «πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων», που λάνσαρε η κυβέρνηση της ΝΔ και αποδέχτηκε σιωπηλά η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αφού ήταν αυτή που την επικαλούνταν στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το Κόμμα κατέδειξε τη ρίζα του κακού, τις πολιτικές αιτίες που ενθαρρύνουν την εμπορευματοποίηση της γης και οπλίζουν τα χέρια των εμπρηστών. Αποκάλυψε συγκεκριμένα τους αντιδασικούς νόμους που διευκολύνουν τις αλλαγές χρήσης γης και τις καταπατήσεις, την εγκατάλειψη της προληπτικής δασοπροστασίας, τη σκόπιμη «διάλυση» του κρατικού μηχανισμού για την προστασία των δασών κ.ο.κ. Κατέρριψε με στοιχεία το μύθο περί αναδάσωσης, ξεμπροστιάζοντας τις υποσχέσεις των γαλαζοπράσινων διαχειριστών της εξουσίας ότι «θα γίνει δάσος όπου ήταν δάσος». Κατέθεσε έξι ριζοσπαστικές και συνάμα ρεαλιστικές προτάσεις, που είναι πραγματικά μονόδρομος για τη σωτηρία των δασών που έχουν απομείνει. Πάνω απ' όλα αγωνίστηκε να γίνει η προστασία των δασών υπόθεση της λαϊκής πάλης, ενώ κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς να συστρατευτούν στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Αβίαστα προκύπτει από τα παραπάνω ότι αλλιώς θα ήταν τα πράγματα αν το ΚΚΕ είχε σημαντικά αυξημένη δύναμη απ' ό,τι σήμερα. Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι η αποφασιστικά ενισχυμένη παρουσία και δράση του ΚΚΕ, θα έκοβε τα πόδια των επίδοξων εμπρηστών και καταπατητών. Το ίδιο μπορεί άνετα να ειπωθεί γενικότερα για την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα. Υπάρχουν απτές αποδείξεις και εγγυήσεις. Εδώ και 20 χρόνια, όπως επισήμανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, είναι που το Κόμμα προειδοποίησε και άνοιξε θέματα για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τις αλλαγές στην Παιδεία, την Υγεία, τον πόλεμο, την αλλαγή συνόρων. Δεν έκανε πίσω, δε λύγισε, δεν υπήρξε αγώνας «που να μην είμαστε μέσα»...

Στο «πνεύμα» αυτό και η προεκλογική δουλιά του Κόμματος είναι προσανατολισμένη ακριβώς να προετοιμάσει το λαό για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα, αναδεικνύοντας την ανάγκη της διεκδίκησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, και να συμβάλει και με την ψήφο του στην αποδυνάμωση της δικομματικής εναλλαγής για να ορθώσει εμπόδια στα μέτρα που έρχονται, να προετοιμάσει την αντεπίθεση για τη λαϊκή εξουσία. Ιδού ο σημαντικότερος λόγος για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ: Γιατί είναι αναντικατάστατο όπλο στα χέρια του λαού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ