Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Υποσχέσεις νέας επίθεσης

Πάρτε κόσμε! Εθνική κατώτατη σύνταξη υπόσχεται ο Καραμανλής, μεγαλύτερη εθνική κατώτατη σύνταξη υπόσχεται ο Γ. Παπανδρέου. Μέτρα για τους τρίτεκνους η ΝΔ, περισσότερα μέτρα για τους τρίτεκνους διακηρύττει το ΠΑΣΟΚ. Ζύγωσαν οι εκλογές και η πλειοδοσία σε «υποσχέσεις» καλά κρατεί από τα κόμματα της δικομματικής εναλλαγής. Υποσχέσεις που συνιστούν αντιλαϊκή επίθεση. Γιατί δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Και γιατί γίνονται το όχημα για να μειωθούν συνολικά οι συντάξεις, να καταργηθούν οι όποιες κοινωνικές παροχές έχουν απομείνει, να περάσει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή να αναγκάσουν στην αποδοχή των νέων αντιλαϊκών μέτρων χειροτέρευσης της ζωής των λαϊκών ανθρώπων.

Τα κόμματα που με την πολιτική τους εξώθησαν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες στα όρια και κάτω απ' αυτά της φτώχειας και της ανέχειας, έρχονται τώρα προς άγραν ψήφων να στάξουν μια σταγόνα νερό στα χείλια των «αφυδατωμένων» και να ζητήσουν απ' αυτούς να επιβραβεύσουν τη... γενναιοδωρία τους! Και το κάνουν την ώρα που τα ίδια ανοίγουν τους κρουνούς για να ρεύσουν άφθονες οι παροχές και τα προνόμια για το μεγάλο κεφάλαιο. Οχι τυχαία ο απολογισμός τους είναι πλούσιος σε έργα που εκτόξευσαν την κερδοφορία του σε εξωφρενικά ύψη.

Ο άνθρωπος του μόχθου που βλέπει γύρω του άφθονο πλούτο, τον πλούτο που ο ίδιος παράγει με τον ιδρώτα του, συγκεντρωμένο στα χέρια λίγων κηφήνων, οφείλει με αξιοπρέπεια και περηφάνια, με πίστη στη δύναμή του να τους επιστρέψει τις ακάλυπτες επιταγές των υποσχέσεών τους. Η δική του ζωή άλλα έχει ανάγκη για να είναι ανθρώπινη ζωή. Εχει ανάγκη από δουλιά σταθερή, με δικαιώματα και ικανοποιητικούς μισθούς. Από συντάξεις που θα εξασφαλίζουν ξένοιαστα γηρατειά. Εχει ανάγκη να αποφορτιστεί από το άγχος για τα παιδιά του, να γνωρίζει ότι η Παιδεία, η Υγεία και η Πρόνοια θα παρέχονται στην οικογένειά του δωρεάν, από το δημόσιο και θα είναι σύγχρονες οι υπηρεσίες τους, όσο επιτρέπει η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας. Εχει ανάγκη να αποκτήσει η καθημερινότητα ποιότητα, να μπορεί να απολαμβάνει τη φύση, το περιβάλλον, να μην ασφυκτιά ανάμεσα σε τόνους τσιμέντου χωρίς ούτε σπιθαμή γης για παιχνίδι των παιδιών. Εχει ανάγκη από έργα που θα θωρακίζουν τη ζωή του από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς. Από φτηνή, ασφαλή στέγη. Από ελεύθερο χρόνο να διαθέσει σε δραστηριότητες που προάγουν την ανθρώπινη ύπαρξη, στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, τον αθλητισμό, τη φυσική αγωγή.

Που απαντάται έστω μία απ' αυτές τις ανάγκες στις υποσχέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ; Ποια μπορεί να ικανοποιηθεί με 300, 500, άντε 700 ευρώ το μήνα; Στο σύνολό τους υπονομεύονται από την πολιτική τους, από τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις. Δεν πάνε μέρες που στις Βρυξέλλες συνομολογήθηκαν νέα αντιασφαλιστικά, αντεργατικά μέτρα με συνοπτικές διαδικασίες και ομοφώνως από τους αρχηγούς των κρατών - μελών της ΕΕ. Μαύρο λοιπόν και στους δύο. Ψήφος που θα απαντάει στον εμπαιγμό, που θα ανοίγει δρόμο για το αύριο που δικαιούται να έχει ο λαός και κυρίως τα παιδιά του που ούτε καν αυτό το σημερινό επίπεδο κατακτήσεων δε θα απολαύσουν. Και τέτοια είναι μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ